Hovudside

Hvordan identifisere bjørketrær

by Walther

Hvordan identifisere bjørketrær

Bjørketrær er en svært vanlig tre for landskapspleie og forskjønn din hage. Trives i de fleste typer jord, de er en solid hardtre, kjent for sine hvite, papery bark. Egentlig er det mange typer av bjørk, og ikke alle har den løs, curling bark, men alle er nydelige tilskuddene til natur og kan være ganske lett å identifisere.

Bruksanvisning


•  Merk at blomstene vises i tidlig på våren før bladene begynner å vokse. De er små, grønnaktig i fargen og har ingen petals.

•  Observer frukten av treet. De er kjeglelignende, omtrent en tomme lang og smal. Den "nutlet" er omgitt av glatte vinger som stikker fra og omgir eneste mutter.

•  Se nøye på bladene. Disse er oval, med en buet base og rette årer. Bladene er dobbelt-tannet, noe som betyr at det er korte tenner mellom de lange tenner rundt kanten av bladet.

•  Sjekk barken av bjørketreet. Mange varianter av bjørk har glatt bark, selv om folk flest identifiserer bjørk som en med curling, papir-lignende bark som skreller av i strimler. Bjørketrær varierer i farge, inkludert gulaktig oransje, sølv og hvit.

•  skritt tilbake for å få en god titt på høyden og tre-span. Noen bjørketrær nå 70 meter i høyden og de fleste har en gjennomsnittshøyde på 20 meter. Treet og rot-span er omtrent halvparten av høyden av treet.