Hovudside

Forskjellen mellom Sun Planter og Shade Planter

by Walther

Forskjellen mellom Sun Planter og Shade Planter

Planlegging et verksted eller hagen inneholder velger planter og deretter jobbe for å gi de ideelle vekstforhold for disse plantene. En av de viktigste aspektene er å gi en plante riktig mengde og type soleksponering.

Sun Plant


Søn planter krever full eller i det minste delvis sol for å vokse og trives. Det betyr at de trenger seks til åtte timer med full sol hver dag, og de kan ikke vokse eller trives uten denne eksponeringen. Hvis Søn planter sitte i skyggen, vil de vokse leggy, med lange stilker som rekkevidde for sollys. Søn planter vanligvis ikke blomstre hvis de er i skyggen.

Shade Planter


Skygge planter krever kjøligere, skyggelagte forhold for vekst. Gartnere bør plante disse plantene i full skygge eller flekkete sollys for å holde dem ute av direkte sollys. Skygge planter som sitter i full sol kan wilt, skrumpe, brenne eller dø.

Andre Forskjeller


Alle planter har spesifikke liker og ikke liker når det kommer til å vokse. Andre forskjeller inkluderer mengde vann, preferanser jord og gjødsel krav. Gartnere bør tilfredsstille alle en plantens krav til å se det vokse og blomstre.