Hovudside

Hvordan vite om Linoleum Fliser inneholde asbest

by Walther

Hvordan vite om Linoleum Fliser inneholde asbest

Asbest er en type silikat mineral som ble brukt tungt i flere tiår tidligere for å lage mange forskjellige typer byggematerialer, inkludert gulvfliser. Nå, derimot, helserisikoen forbundet med uhell innånding eller inntak av asbestfibre er godt kjent, og huseiere blir stadig mer bekymret for mulig tilstedeværelse av asbest i sine hjem. Det finnes flere teknikker du kan bruke for å finne ut om dine linoleum eller vinyl gulv fliser inneholde asbest.

Bruksanvisning


•  Vurdere en alder av ditt hjem. Asbest-relaterte helserisiko ble kjent i 1970, og etter 1972 materialet begynte å falle ut av bruk i nye bygg i USA. Hvis du hjem ble bygget før 1980-tallet, er det mer sannsynlig å inneholde asbest-Laden produkter.

•  Undersøke eventuelle skadede fliser i hjemmet ditt. Asbest er et fibrøst materiale, og hvis man ser fibrene eller en lun-teksturert materiale titte gjennom flisen, eller hvis materialet er krystallinsk i utseende eller produserer en stor mengde støv, kan det trenge ytterligere testing.

•  Leie en lisensiert asbest profesjonell til å teste dine gulv. Fordi feilaktig håndtering av asbest kan øke mengden av luftbårne asbestfibre, er det viktig å ha en profesjonell test dine gulv. Bare en laboratorietest kan endelig avdekke om et materiale inneholder asbest.

Tips og advarsler


  • Hvis du ikke kan unngå mistanke om asbest materiale, stenge av rommet eller bære en respirator maske når du er i umiddelbar nærhet til materialet.
  • Fordi asbest fliser er trygge hvis innkapslet, kan du spare penger ved å legge nye fliser oppå de asbestholdige fliser snarere enn helt fjerne de gamle flisene.
  • Vær forsiktig når gjennomføre hjemme forbedringer, og ansette en lisensiert asbest minking entreprenør for å minimere risikoen for eksponering for asbest. Det er viktig å huske at selv om dine linoleum eller vinyl fliser er asbest-fri, kan det være asbest-laden fliser under det øverste laget av flisene.