Hovudside

Typer av japanske Maple Trees

by Walther

Typer av japanske Maple Trees

Den japanske lønne er innfødt til Japan, Kina, Nord- og Sør-Korea, Russland og deler av Mongolia - selv i dag er det dyrket av gartnere over hele verden. Dette løvtrær kommer i hundrevis av typer og gjør en utmerket hageplante, vanligvis vokst som et lite tre for hage og landskaps aksenter. Treet vokser sakte og trives i USDA hardførhet soner opp til 5 og 6.

Acer palmatum


Den japanske lønn, eller noen ganger møll lønn, (Acer palmatum) er et lite tre som når mellom 15 og 25 meter i modenhet, ifølge University of Connecticut. Treet har middels grønne blader, vanligvis varierer mellom 2 og 5 inches i lengde. Våren flowe vanligvis skje i mai eller juni, med små røde eller lilla blomster. I høst, slår løvverk gul, oransje, rødt eller lilla, og tilbyr utmerket fall farge. Fallet løvverk farge har en tendens til å utvikle sent, og bladene holder sine fargefeltet. Den produserer også parvise fløyen frukt mellom en 1.2 til 3.4 inches i diameter, vanligvis av en grønn, rød eller rødlig-grønn farge.

Acer japonicum


Fullmånen lønn (Acer japonicum) er innfødt til Japan og vokser til en moden høyde på mellom 20 og 30 fot, ifølge University of Connecticut. Treet vokser 3- til 6-tommers-lange løvverk i sommer, med soft-grønn fargede blader. Små, lilla blomster vanligvis vises i april, med 1-tommers Samaras frø frukt som er lys grønn i fargen, snu brun som de tørker og faller. I høst, bladene blir røde eller gule, selv om de fleste trær har røde blader. Disse trærne tjene godt som et eksemplar eller aksent anlegg i landskapsforming, og er relativt fri for skadedyr.

Acer Shirasawanum


Den gylne fullmåne lønn (Acer shirasawanum 'Aureum') er en annen variant av den japanske lønne kjent for sin slående gull- eller limefarget blader, ifølge nettstedet Fin Garde. I høst, disse bladene blir til lys oransje eller rød, legge enda mer farge til et verksted eller hage aksent område. Treet kan vokse så liten som omtrent 15 meter, men høyder på 30 meter er mulig. Som alle andre japanske lønn varianter, vokser dette treet sakte og trenger full sol eller delvis skygge. Det fungerer som utmerket samlingspunkt eller prøven plante.