Hovudside

Er en Linden Tree Giftig for Honeybees?

by Walther

Er en Linden Tree Giftig for Honeybees?

Lindetrær, også kjent som basswoods, tiltrekke seg store mengder honningbier til sine duftende frukt og nektar-tunge blomster, som vanligvis er ufarlig. Men i høye doser, kan lind nektar være giftig for honningbier.

Lind Honey


Noen av de mest kommersielt ettertraktede honning er avledet fra littleleaf lind, eller Lind, som er en favoritt blant europeiske kjennere. Honning avledet fra den amerikanske lind, eller Tilia Americana, er også verdsatt for sin kvalitet og smak, som er honning produsert fra nektar av den hvite basswood treet, eller Tilia heterophyllia. Sistnevnte er også kjent som "bee treet lind."

The Bee s Choice


Honningbier trekkes til hvite basswoods, littleleaf lindetrær og amerikanske lindetrær i uvanlig store tall, spesielt i juli som blomstene begynner å blomstre.

Toksisitet


Lind blomst nektar er trygt for honningbier i lave mengder, men giftig i overskytende beløp. Honningbier er mest sannsynlig å bli forgiftet under visse miljømessige stressfaktorer, som for eksempel unormalt lav jordfuktighet i biens foraging område, som vil tvinge bee å ta i for mye nektar fra lind treets blomster. Ellers i normale miljøforhold, honningbier kan trygt pollinere linden treets blomster.