Hovudside

Vil et tre vokse fra en Branch Cutting?

by Walther

Vil et tre vokse fra en Branch Cutting?

Tar gren borekaks er en fremgangsmåte for å spre å vokse nye trær. Alternativer for avdelings borekaks inkluderer bartre, semi-hard og løvtre seksjoner. Den type kutte tatt for spredning av nye trær er avhengig av art og tid på året.

Forplantning


Forplanter avdelings stiklinger å produsere nye trær innebærer å kutte enden av en gren med årets vekst. Plassere borekaks i et miljø med fuktig rooting jord og varme temperaturer bidrar til å fremme rotutvikling. Dekk forplantning brett med klar plast for å etterligne et drivhus miljø. Dette vil øke suksessen med økende et tre fra en gren skjæring.

Bartre


Bartre grener er ung våren vekst funnet på endene av de øvre greinene. Denne type skjæring vokser raskt og vil produsere ny trerøtter to til fire uker etter start av forplantning prosessen. Samle bartre borekaks i løpet av vårmånedene april og mai, etter den tidlige våren flush av vekst. Se etter umoden vekst som er fleksibel og snaps når du forsøker å bryte grenen. Bartre deler av grener kan ha et grønt skjær i barken. Trær til å vokse fra bartre borekaks inkluderer bjørk, hyllebær, alm, lilla og blåregn.

Semi-løvtre


Semi-løvtre grener er nytt tre vekst som er i ferd med å modnes og stivne. Denne type cutting vokser trerøtter ca fire til seks uker etter å stikke dem i en forplantning skuffen. Samle semi-løvtre grener i månedene juni og juli, ved hjelp av forsiktighet, slik at de ikke tørker ut i løpet av samlingen. Lavere risiko for tap av fuktighet ved å pakke grenene i et fuktig håndkle og lagre dem i en plastpose eller bin. Se etter grener på den øvre delen av kronen med årets vekst og kutte 6 til 8 inches av enden for semi-hard samling. Trær som vokser fra semi-løvtre borekaks inkluderer crabapple, blomstrende kirsebær, Dogwood og poppel.

Hardwood


Løvtre grener er ny vekst som har modnet over vekstsesongen. Denne type cutting har lavest suksessrate og tar lengst tid å produsere trerøtter på seks måneder eller lenger. Samle løvtre grener når treet går inn i sovende stadium i sen høst og vinter. Det beste området for å finne løvtre grener med dagens vekst er på den øvre del av kronen. Øke suksess med voksende trær fra løvtre borekaks ved å plassere borekaks i et drivhus med en automatisk misting system for å holde fuktigheten høy. Trær som vokser fra løvtre borekaks inkluderer honning Locust, kaprifol, hortensia og vier.