Hovudside

Birch Tree Insekter

by Walther

Birch Tree Insekter

Bjørk (Betula arter) er ønskelig for sin karakteristiske hvite eller spraglete bark og deres små, grasiøs blader. Disse fukt-elskende trær kan ofte bli funnet voksende på bredden av elver eller i nærheten av andre organer av vann. Som alle planter, kan bjørketrær lider av insekt problemer, og noen av skadeinsekter kan være livstruende. Holde et bjørketre vannrik kan styrke den mot insektangrep, ifølge University of Saskatchewan Extension divisjon.

Deadly Insekter


Bronse bjørk borer (Agrilus anxius) er den dødeligste av skadeinsekter som hjemsøke bjørketrær, ifølge University of Wisconsin Extension. Disse insektene ofte angripe gamle eller syke trær, og det er derfor riktig kultur er så viktig for å holde bjørk sunt. Det er larvene til denne kjedelige insekt som forårsaker mest skade. Larvene lever på yteved, girdling grenene og selv badebukser av noen trær, og kutte av flyten av næringsstoffer til resten av treet. Bjørketrær dør vanligvis fra kronen nedover.

Skjemmende Insekter


Bjørk leafminer (Fenusa pusilla) kan alvorlig skjemmer et bjørketre på grunn av den store mengden av larver dette insektet kan legge i en vekstsesong. Faktisk er det fire livssykluser av feilen fra vår til høst. De voksne leafminers legge egg på toppen av bjørkeblader. Det første sett av larvene begynner å mate i mai. Som de spiser, svarte flekker på bladene, og de vil slippe til bakken. Akkurat som nye bladene begynner å utvikle, noe som skjer i mange tilfeller vil de bli slukt av det andre settet med larver, og så syklusen fortsetter, med bjørk tappert prøver å sette frem blader og sviktende hver gang. Selv om de tre liv, vil kalesjen bli tynt befolket med brun, flekkete blader.

Minor Insekter


Mange vanlige insekter angriper bjørketrær. Papir veps skrelle av tynne, delikate bark av treet, forårsaker kvist dieback å forekomme. Bladlus og andre suger insekter kan skade bladene, men de har ikke forårsake livstruende skader til treet, og heller ikke er effekten vanligvis svært merk --- selv om en tunge angrep kan føre til at noen av bladene for å slippe tidlig fra treet. Se etter disse og andre insekter, som for eksempel skala, for å klynge under bladene og i gafler av kvister og greiner.

Kontroll


Mens det er ingen måte å kurere et tre angrepet av bjørkeboremaskiner eller leafminers, hvis bare en liten del av treet ser ut til å bli infisert, prøv beskjæring av de berørte grener og deretter dekker treet med et insektmiddel. Forhindre disse og mindre insekter fra å få fotfeste på bjørk ved å holde den sunn og spraye den med insektmiddel i løpet av våren og helst insekt aktivitet er merkbar.

Forebygging / løsning


Den beste måten å hindre skadeinsekter fra å skade din bjørk er ved å holde det så sunt som mulig og observere treet nøye for eventuelle tegn på insekter. Riktig vanning er et must. Bjørketrær trives i kjølig, fuktig jord, men også som en hel dag er verdt av soleksponering. Disse trærne er best dyrkes i klima med kjølige vintre og milde somre og trenger god plass til å strekke ut sine omfattende rotsystemer.