Hovudside

Hvordan å pode Avokado

by Walther

Hvordan å pode Avokado

Avokado er lett å vokse. Du kan også starte din egen avocado plante hjemme fra frø av frukten som du kjøpte på matbutikk å gjøre en dukkert. Mens start og voksende avokado fra frø kan være ganske enkelt, er pode ikke, med suksessraten ikke blir veldig høy. Pode, derimot, er den eneste måten du kan vokse en avocado tre som faktisk vil produsere spiselig frukt. Likevel, hvis du virkelig elsker avokado og ønsker å dyrke dine egne i ditt hjem hage, lære å pode avokado er verdt innsatsen. En foretrukket metode, diskutert her, er "bark pode."

Bruksanvisning


•  Velg riktig tid av året. For pode avokado, er våren den beste tiden av året. Temperatur behov, imidlertid, for å være ideelt mellom 60 og 90 grader Fahrenheit, og ikke lavere enn 45 grader Fahrenheit.

•  Vent til barken begynner å skli på stammen av avocado treet som du kommer til å bruke som en rotstokk. Dette betyr at barken er lett skilles fra tre av treet.

•  Kutt rotstokken. Du vil bare ha en koffert (ikke et helt tre) til bruk for din rotstokken. Når du så bagasjerommet, trenger du ikke ønsker å la noen skarpe kanter. Hvis du gjør ender opp med noen skarpe kanter, skjære dem av med en meget skarp kniv eller pode kniv til du har en jevn kant.

•  Klargjør rotstokken. Skjær 2½-3½-tommers vertikale åpninger gjennom mellom barken og veden rundt rotstokken. Plass spaltene ca 5-6 inches hverandre.

•  Cut scions. Scion er stykket som vil bli podet til rotstokken og er vanligvis tatt fra enden av en gren. Sørg for at hver Scion har 2-3 knopper på den. Bruk en meget skarp kniv eller pode kniv til å kutte scions 4-5 inches lang. Strippe bort bladene men la knoppene.

•  Forbered scions. Første start et kutt 1½-2 inches fra bunnen av Scion. Begynn å skjære nedover, smalner inn som du går, til du kommer til bunnen av Scion. Den endelige kutt på bunnen skal gå inn i treet på en tredjedel av tykkelsen av treet. Når du er ferdig, bør kuttet del ser ut som en kile. Etter dette, skjære et lite stykke på motsatt side av det første kuttet for å gjøre en annen kile og også å gjøre Scion lettere å sette inn i rotstokken.

•  Sett scions inn rotstokken. Lette barken fra treet for å gi nok plass til å sette inn Scion. Sørg for at den indre delen av ætling som ble utsatt etter at du har gjort ditt første lange kutt er mot tre av rotstokken. Skyv ætling ned til du kommer til stedet der du startet din første kuttet. Gjenta denne prosessen rundt rotstokken til alle spaltene er fylt.

•  Pakk smart og rotstokken. Du kan bruke en gjennomsiktig tape som ofte brukes til å pode tomater å holde Scion sikkert til rotstokken. Denne gjennomsiktige tapen vil tillate deg å observere utviklingen av dine grafts. (Det kan fjernes når scions har begynt å ta tak og vokse.)

•  Beskjær alle scions unntatt ett som de begynner å vokse. Du må beskjære scions som de begynner å vokse til å kontrollere sine handlekraft og tvinge næringsstoffer tilbake i pode området. Tillate en ætling til å vokse, men. Dette vil være den som vil danne en ny gren på rotstokken. De andre vil bli fjernet etter at transplantatet er tatt, og de vokser godt. (Dette kan ta flere uker.)

Tips og advarsler


  • Pass på at du gjør svært rene kutt og fjern eventuelle skarpe kanter fra både rotstokk og din scions.Make sikker på at kambiumet (den grønnlige delen av anlegget som er like under barken) på din rotstokk og på Scion er vel aligned .
  • Avocado grafts ikke alltid tar, noe som er grunnen til at mange hjem gartnere ikke forsøke å pode dem. Men du bør starte flere grafts for å øke sjansene for suksess.