Hovudside

Vasking Soda for Klesvask

by Walther

Vasking Soda for Klesvask

Vasking brus har eksistert i århundrer, og er en sammensetning av natrium. Det er ikke det samme som natriumbikarbonat eller natron, og er også kjent som soda. Natriumkarbonat, eller krystallsoda, er et salt som forekommer naturlig, er et hvitt pulver, og er kjent for å mykne vann. Med en ny vekt på grønne produkter, er vasking brus igjen stadig mer populært som den gjør jobben uten kjemiske tilsetningsstoffer.

Vasking Soda som en kjemisk


Vasking soda er et salt av karbonsyre. Innenlandske bruksområder, samt bruker i den kjemiske industrien, gjør det til et populært kjemisk. Den kjemiske formelen er Na2CO3, og det forekommer naturlig og blir utvunnet, eller kan bli masseprodusert for storskala bruk. Det er mer etsende enn sin lignende motstykke natriumbikarbonat, eller natron, men er fortsatt en grønn, eller naturlig, renere. Industrielle bruksområder inkluderer glass produksjon, døende klut, og murstein gjør for å redusere vann i tørkeprosessen.

Standard Klesvask Bruk


Vasking soda er mest populær for sin bruk som et hjelpemiddel i rengjøring vaskeri. En vann oppmykning agent, hjelper det vaskemiddel i sitt arbeid ved å gi såpe mer renseevne som hardt vann holder såpe fra lathering godt. Dette i sin tur betyr mindre såpe er nødvendig hvis hardt vann er til stede. Det hjelper å fjerne skitt fra fibre fra klær lettere og gir en dypere rengjøring enn med bare vaskemiddel alene. Som en deodorizer, også hjelper det vaskeri lukt frisk og ren. Typiske retninger er en halv kopp vasking brus med vanlig vaskemiddel per belastningen av vaskeri. For klær som lukter muggen eller har mugg, vask med en ekstra halv kopp vasking soda for å fjerne lukt og mugg.

Vaskemiddel Oppskrift


Vaske brus er en ingrediens i hjemmelaget vaskerom såpe. Legg til en kopp vasking brus til en kopp revet bar såpe, en kopp boraks, og en kvart kopp oksygen blekemiddel pulver. Bruk tre ss. av dette per belastningen av vaskeri.

Andre Rens bruksområder


Natriumkarbonat kan skjære gjennom fett, oljebaserte produkter, voks og voks-baserte produkter. Et godt verktøy for å fjerne de typer tøffe-til-fjerne flekker, må det brukes med forsiktighet på visse overflater, som glassfiber, fordi det vil fjerne den beskyttende belegg. Som et lim, kan vasking soda blandet med litt vann være spredt over en virkelig tøff jobb, for eksempel en sotet peis skjermen. La sitte, holde lim fuktig med en sprayflaske, deretter skrubbe. Legge til en halv kopp vasking brus til en gallon av varmt vann vil gjøre en utmerket husholdning renere. Pass på å bruke hansker som kaustisk natur vil være skadelig for huden din, og skyll eventuelle flater rengjøres med løsningen godt.

Andre bruksområder


Brukes i utstopping, vasking brus kan "rense" kjøttet fra bein av trofé dyr under kokeprosessen. Som et lim, fjerner det smuss fra overflaten av sølv elementer, og oppløst i vann, er et fungicid, og kan drepe muggsopp.