Hovudside

Hvordan Pool Shock Works

by Walther

Hvordan Pool Shock Works

Hva er Shock?


Den aktive ingrediensen i sjokk er kalsiumhypokloritt (klor), og jo høyere prosentandel, dess sterkere sjokk. Rutine, daglig vedlikehold innebærer vanligvis å legge opp til enheter per dag 4 ppm (en del per million), men en enkelt dose av sjokk kan legge til ca 5 til 10 ppm enheter av klor til bassenget på en gang. Med andre ord, er støt bare en "mega dose" av klor. Denne super infusjon av klor kjemisk arbeider for å rydde opp de fleste klorbaserte alger og bakterier problemer.

Hvordan Shock Works


Daglige doser av klor molekyler klamre seg til bakterier og alger organismer i din pool vann, kvelende deres vekst. Men jo mer klor obligasjoner, jo svakere blir det. Klor er ytterligere svekket av varmen fra solstrålene under høyden av ettermiddagen. Når du legger til en ukentlig dose av sjokkbehandling til bassenget, er klorinnholdet opphøyet til en slik grad at det brenner opp klorkombinasjoner, etterlater sanitær, krystallklart vann.

Væske eller Granulert


Shock kommer i to former, flytende og granulert. Hvilken du bruker vil være et spørsmål om personlig preferanse. Mens flytende sjokk oppløses umiddelbart, granulære sjokk ta mer tid. Men oppsiden av kornet sjokk er disposisjon. Væsker sjokk kommer i flasker som må skylles og rengjøres før du kaster i resirkulering bin, men kornet sjokk kommer i wrappers som kan rett og slett bli kastet bort når tømt.

Den beste tiden å sjokkere


Kveldene er den beste tiden å sjokkere bassenget. Når du legger til en dose av sjokkbehandling etter at solen går ned, har det hele natten for å gjøre sin magi, før solen begynner å brenne den av den påfølgende dagen. Et godt renhold på forhånd, noe som innebærer å fjerne skitt, rusk eller blader fra bassengvannet, vil sikre effektiviteten av sjokket.