Hovudside

Slik holder Color i svarte klær

by Walther

Slik holder Color i svarte klær

Når du kjøper en ny svart plagg, fargen er mørk og rik. Likevel, etter noen sykluser gjennom vaskemaskin og tørketrommel, begynner den dype fargen å falme litt, og etter at du har vasket og slitt elementet noen flere ganger, har din par jeans eller skjorte slått en mørk grå. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å beholde fargen i svarte klær lenger slik at du ikke er nødt til å ta ekstreme tiltak som farging eller kjøpe nye svarte klær.

Bruksanvisning


•  Kjøp og bruke et vaskemiddel som er formulert for å redusere falming i svart eller mørk-farget klær. Noen av disse midlene nøytralisere klor i vannet som du bruker til å vaske plagget.

•  Slå svarte klær inside-out for å redusere eventuell slitasje som det kan lide når du vasker. Friksjonen fra å gni mot andre klær kan føre til at fargestoff til å komme bort fra dine sorte plagg.

•  Vask elementer på en skånsom vask hvis de ikke svært skittent. Dette vil redusere slitasje på klær ville lide under vaskesyklusen.

•  Ta klær ut av tørketrommelen når det fortsatt er fuktig og henge tørt. Varmen fra tørketrommelen kan føre til ekstra slitasje og falming.

Tips og advarsler


  • Unngå å bruke sterke vaskemidler som ikke gjør noe for å bevare klær fargestoff.