Hovudside

Hull i Leaves of Banana Pepper og Brokkoli Planter etter transplantasjonen

by Walther

Hull i Leaves of Banana Pepper og Brokkoli Planter etter transplantasjonen

Så snart du setter dine vegetabilske transplantasjoner inn i hagen, de blir en velkommen matkilde for skadedyr. De vanligste skadedyr som forårsaker hull i bladene av unge planter som banan paprika er snegler. Brokkoli tiltrekker også de små grønne larvene av kål møll, som spiser hull i bladene. Cutworms tygge uregelmessige hull rundt bladkantene.

Bruksanvisning


•  Undersøk plantene å finne og identifisere den pest. Snegler er grå, brun eller svart soft-bodied larver lignende skadedyr; kål-møll Larvene er ca ½ tommers lang og lyse grønt. Cutworms, som er fetere og omtrent en tomme lang, er kremfarget eller grå, har bein og krølle seg til en "C" når forstyrret.

•  Agn for snegler, ved hjelp av en organisk jernfosfat agn (Sluggo eller Escar-Go) som er trygt for kjæledyr og dyreliv. Spre det lett rundt bunnen av transplantasjoner. Bruke den på nytt når den forsvinner eller etter et kraftig regnvær.

•  Spray plantene med Bacillus thuringiensis, en bakterie giftig for larver, men trygt for fordelaktig insekter og mennesker. Når skadedyr spiser blad, spiser det plantevernmiddelet. Bacillus thuringiensis bryter ned i sollys, så bruke den på nytt hvis caterpillar skade fortsetter eller som et forebyggende tiltak hvis du ser hvite kål møll i området.

•  Probe jord i bunnen av plantene for å finne cutworms. Vanligvis bare én eller to gjør skade. Klipp dem.