Hovudside

De beste måtene å stake Pole Beans

by Walther

Voksende dine egne pole bønner kan være opptatt --- men det kan også være smertefullt hvis du ikke har skikkelig støtte. Siden pole bønner liker å vokse høye og mektige, og de produserer de beste pods når de gjør det, skape en høy og solid støtte for å tillate dem å trives. De beste måtene å stake pole bønner inkluderer bruk en enkel pinne, et telt design eller et espalier.

Ved hjelp av en pinne


En av de enkleste måtene å stake bønner er med en enkel pinne eller stang. Plukk en solid, trepinne som er minst en tomme bred og minst seks og en halv meter høy. Sørg for at treets overflate er grovt, eller bruke grovt sandpapir for å gjøre det slik. Dette hjelper de voksende vinstokker klamre seg til tre. Begrave de nederste seks inches av pol i sentrum av en liten haug, og plante vært frøene rundt pinnen. Fast pakke skitt rundt bunnen av stangen slik at det er solid nok til å tåle vær og vind og vekten av den voksende bønner. Staven er lett å sette opp, men ikke så stabil som noen andre bønne pole staking alternativer.

Tepee Design


En bønne telt er et annet alternativ. Det består av tre eller fire pinner som forgreiner seg ut som et telt over bakken. Bruk plugger eller andre tynne trestolper som igjen er minst seks meter høy. Bruk ledningen til løst, men bestemt vikle toppen av polene sammen, omtrent to inches fra toppen, og gren bunnen av polene ut på bakken for støtte. Plante et frø eller to nær bunnen av hver pinne. Du kan grave i bunnen av pinnen noen få inches ned i bakken for ekstra støtte, men teltet lignende innretning vil være stabil i seg selv på grunn av sin utforming.

Bygge eller kjøpe en Trellis


Ved hjelp av en espalier er en annen god måte å stake pole bønner. Du kan kjøpe et ferdig espalier, helst tre, på et hjem eller hage butikken, eller lage din egen. Spiker tynne lameller av tre inn i en tekket kryssmønster, noe som gjør espalier minst seks meter høy med minst seks inches på basen som kan bli begravet for støtte. Bruk så mange treheller som du trenger, avhengig av hvor bredt du ønsker espalier å være, men starte med minst tre vertikale og seks horisontale spiler. Sette et lag av hønsenetting over espalier for ekstra støtte for de voksende bønner.