Hovudside

Slik holder Roses i en vase Alive

by Walther

Slik holder Roses i en vase Alive

"Det growes den flowre av fred, rosen som ikke kan visne ...." skrev 17. århundre poet Henry Vaughan. Dessverre, som er alt for klart, roser kan ikke bare visne, men henge ned, wilt og dø helt. Holde roser i live før de er kuttet kan bevise utfordrende nok. Når de er kuttet og lagt i en vase, er en felles innsats for å hjelpe dem å leve så lenge som mulig. Omsorg som til romtemperatur, er lys eksponering og vann som er nødvendig.

Bruksanvisning


•  Fyll vase daglig. Ifølge Worldwide Flowers Direct, en enslig rose drikker 1,5 oz. vann hver dag. Et dusin roser, med tilhørende løvverk, kan drikke på en enda høyere rente. Dette betyr vasen bør holdes minst tre fjerdedeler fullstendig til alle tider.

•  Skyll vann annenhver dag. Ikke bare trenger du å holde vasen tilstrekkelig fylt, bør du også erstatte den gamle vann med friske, lunkent vann annenhver dag. Hvis du bare dumpe vann og fylle vasen, risikerer du å utsette kuttet stilkene til luft, noe som kan føre til blokkerte stilker som holder rosen fra å ta opp vann. Jo bedre prosedyren er å sette vasen i en vask og kjøre friskt, lunkent vann i vasen, slik at vasen til overløp til ferskvann har erstattet den gamle vann. Når prosessen er fullført, la vasen minst tre fjerdedeler full.

•  Ta rosene bort fra trekkfulle steder. Den sterke strømmen av både oppvarmet og kondisjonert luft kan være et sjokk for systemet av en rose. Beskytte roser fra både kan bidra til å forlenge livet.

•  Flytt roser unna direkte Søn Indirekte lys er ideelt.

•  Sett termostaten på 78 grader F. Høyere temperaturer kan sette roser på en akselerert tidsplan - de vil drikke enda mer vann og knopper vil åpne raskere. Ved temperaturer over 85 grader, vil den blomstrer ytre petals wilt.

Tips og advarsler


  • Hvis din rose stammer gjøre blir blokkert og ute av stand til å ta opp vann, bare klipp om en tomme av stammen nederst i en 45-graders vinkel og returnere dem til vann i løpet av 30 sekunder. Hvis du kan kutte stilkene mens du holder dem under vann, så mye bedre.