Hovudside

Leaf Curl på Apple Trees

by Walther

Leaf Curl på Apple Trees

Det er flere grunner for eple blader å krølle. En av dem er rett og slett falle vær, og en naturlig del av veksten syklus av alle løvtrær. Hvis bladene er å snu farge, curling eller slippe våren eller sommeren, kan det være et tegn på et alvorlig problem. The University of Kentucky på Kearneysville lister mer enn 25 sykdommer av epletrær som kan påvirke dens blader, blomster, bark og røtter. Bare et fåtall av disse bakteriene, sopp og insekter forårsake eple blad curl som et symptom.

Apple Leaf Curling Midge


Rull en tett krøllet eple blad med fingrene. Hvis du ser liten, rosa-orange larver, har du fått eple blad curling mygg (Dasineura mali). Ifølge Washington State University, fluer liten kvinnelig innskudd egg på bladet overflaten. Når de klekkes, larver spiser bladet marginer, forårsaker dem til å krølle og til slutt slippe. De gjør ikke vondt fruktproduksjon, men kan til slutt skade vitalitet av treet hvis det er dypt infisert. Kontroll eple blad curling midge ved beskjæring av og ødelegge berørte løvverk.

Brann Blight


Brown, døende og curling blader kan være et tegn på en farlig bakteriesykdom som kalles Pærebrann. Starter på våren blomstrer, den beveger seg tilbake i skudd, blader og kvister. Ikke bare gjør bakteriene forhindre frukt fra forming, det ofte dreper treet. North Carolina State University anbefaler kontrollerende Pærebrann med en teskje av streptomycin per gallon av vann, sprøytes under våroppblomstringen.

Rosenrød Apple Aphid


Se for eple blader som blir lyse Crimson våren. Dette er et tidlig tegn på rosenrød eple bladlus, det verste av flere bladlus som angriper epletrær, ifølge University of Kentucky. Disse bladlus forvrenge og curl later ved å injisere sine fordøyelsessafter inn blad vev. Små mengder bladlus kan alvorlig skade et epletre, og når bladene krøller og danner et beskyttende hjem for koloniene, de er vanskelige å nå med spray. Bruk en 1 til 2 prosent løsning av insekt såpe spray eller sommer hagebruk olje til å kontrollere bladlus.

Sotet Mold


Se etter svarte prikker og en gråaktig film på curling blader, spesielt på blad marginer. Denne soppen kalles sotet mugg, og det vanligvis følger bladlusangrep, fordi det strømmer på sine klebrige ekskreter, eller "honningdugg." Sotet mugg skader ikke annet enn å blokkere noen lys fra overflaten blad, og kan enkelt kontrolleres hvis bladluspopulasjonene adresseres med insekt såper først.