Hovudside

Hva Kjemikalier bruker du når du åpner din Pool?

by Walther

Hva Kjemikalier bruker du når du åpner din Pool?

Åpning et basseng etter den kalde årstiden eller fylle den med vann for første gang krever en nøye balansegang å gjøre den klar til bruk. Sørg for å teste pH-balansen i vann og justere den til riktig nivå før du legger rengjøring kjemikalier og gi dem mulighet for kjemikalier for å behandle gjennom bassenget før du bruker den.

Klor


Den mest kjente og tilgjengelige for basseng vedlikehold kjemikalier, klor for å drepe bakterier og holde bassenget fri for alger. Klor er tilgjengelig i flytende og gassformige former, men er trolig lettest å bruke som et pulver. For sesongens første åpningen av bassenget, eller første gang pool eiere, begynne med grunnleggende klor og deretter kanskje søke etter alternativ (som brom) når du blir mer komfortabel med detaljene i bassenget eierskap. Over bakken bassenger vanligvis trenger ca 25 pounds av stablized klor per år (forutsatt at det vil være dekket for vintermånedene), mens i bakken bassenger, som pleier å være større, trenger ca 50 pounds. Når utvalget er oppe og går prøve å justere klornivået vil holde seg på rundt 1 ppm (deler per million).

Syrer og baser


Ideelt bassengvannet bør være svakt alkalisk med den typiske pH balanse mellom 7,2 og 7,6 (7 anses nøytral, over 7 er alkalisk og under 7 er surt). Dersom vannet er for surt, tilsett en alkalisk (base) materiale, slik som natriumkarbonat (sodaaske) og natriumbikarbonat (natron). Av de to, er natriumkarbonat langt sterkere. For bassenger som er for alkalisk, tilsett saltsyre (delvis utvannet saltsyre). Vær forsiktig men som syren er sterk nok til å skade materialer og huden hvis det er sølt utenfor bassenget.

Sjokk


Første gang du åpner eller gjenåpning et basseng, er litt sjokk nødvendig å umiddelbart heve klor. Shock er en kraftig antibakterielt rensemiddel som rids pool av organisk materiale. Sjokk kjemikalier bør brukes igjen etter kraftig bruk eller hvis alger begynner å vises. En pose med sjokk behandler rundt 10.000 liter vann, så planlegge deretter. Ikke-klorsjokk er også tilgjengelig. Plan om bruk av sjokk når du åpner bassenget, og deretter muligens en eller to ganger mer per år avhengig av bruk, balanse og filtrering. Opprettholde bedre balanse og filtrering vil gjøre en andre eller tredje behandling mindre sannsynlig.

Algaecide


Det finnes en rekke bestemte merker av algaecide tilgjengelig, basert på ulike kjemikalier og varierende i både pris og effektivitet. Igjen, behov for behandling avhenger av bruken, balanse og filtrering. Vanligvis én liter er nødvendig for over bakken bassenger mens to liter bør opprettholde en i bakken ett. Pass på å følge instruksjonene nøye.

Stablizer / Conditioner


En balsam, eller stabilisator, er et kjemikalie som obligasjoner med basseng klor for å holde den fra forverrede fra ultrafiolett sollys. Nøyaktige proporsjoner avhengig av intensiteten av UV-nivåer i det lokale område, men i høy intensitet steder, som Arizona, blir stabilisatoren generelt opprettholdt over 80 ppm for å opprettholde klor nivåer.