Hovudside

Sopp på en lilla treet

by Walther

Sopp på en lilla treet

Selv syriner er vanligvis en av de sunneste typer trær, de er ikke helt immun mot sopp og sykdommer. De kan tiltrekke seg sopp fra andre planter rundt dem, og dette kan komme i en rekke former. Hvis du tar det tidlig, bør du handle raskt for å behandle sopp og holde syrin treet både sunn og vakker.

Lilac Blight


Også kjent som bakteriell sykdom på planter, er lilla sykdom på planter en tilstand som oftest forbundet med lilla treet. Denne soppen er blant de mest alvorlige sykdommer som kan påvirke din treet og kan produsere visner av blomster og bladverk, samt misfarging. Du kan behandle denne type sopp ved beskjæring ut den berørte stammer og brenne alle infiserte deler for å hindre sopp i å spre seg.

Verticillium Wilt


Men ikke på langt nær så vanlig i syriner som bakteriell sykdom på planter, verticillium wilt kan likevel være ødeleggende for din treet. Denne soppen vil føre blomstene til å miste sin dyp lilla skygge. Etter å ha mistet sin farge, vil blomstene begynner å visne. Fordi det er ingen kjente behandlinger for denne type sopp, vil du rett og slett nødt til å fjerne alle infiserte deler.

Phytophthora


Også lik den lilla sykdom på planter, sprer Phytophthora sykdom på planter fra jord og er mest vanlig i de kalde og våte månedene av våren. Denne soppen dannes når varme forhold i løpet av dagen blir fulgt av kjøligere og våtere vær om natten. Denne sykdom på planter vil føre brun striping på bladene i de tidlige stadiene, og dette vil føre til falming blomsterfarge eller visner. Dette kan ofte oppstå når lilla trær er for nær hyllebær eller til rhododendron.

Lilac Mugg


Selv om du kanskje knytte mugg med dusj fliser, kan det også dannes på dine lilla trær. Denne type sopp manifesterer seg på overflaten av lilla blader og kan være spesielt skadelig for de blomstrer som gir treet sin skjønnhet. Soppen vil vises som et hvitt pulveraktig og mugg, men kan bli drept ved en enkel oppløsning av vann og svovel, så vel som andre fungicider.