Hovudside

Hva gjør du når AC Kondensator tines

by Walther

Hva gjør du når AC Kondensator tines

De viktigste deler av et klimaanlegg er kompressoren, fordamper og kondensator. Kondensatoren, sammen med de andre komponentene er plassert i enheten utenfor hjemmet ditt. Den condenserâ € ™ s jobb er å ta flytende gass fra kompressoren og kjøle den før du sender den gjennom fordamperen. Hvis det er en blokkering i en hvilken som helst del av filteret, motor eller spiral, kan det føre til at kondensatoren å fryse. Dette kan føre til at klimaanlegget ikke kjøling eller i et komplett motorsvikt. Når du fikse problemet og tine kondensatoren du kan fortsette å bruke klimaanlegget som vanlig.

Vanlige årsaker


En frossen kondensator kan føre til at klimaanlegget overopphetes eller hindre kald luft fra å komme inn i hjemmet fra fordamperen og ventiler. Årsaker til en frossen kondensator kan være en uren luft filter, blokkert fordamperen coil, blokkert tilførsel register eller grille, en ikke-fungerende blåser motor eller lav kuldemedium. Du kan rette opp mange av disse problemene uten å kalle en profesjonell. Men mer alvorlige problemer, for eksempel en frossen kondensator med en brent lukt eller høye lyder kommer fra utedelen, bør undersøkes og repareres av en profesjonell.

Løsninger


Hvis kondensatoren er frosset på grunn av et skittent filter, slå av klimaanlegget, fjerne filteret og rengjør eller skift den. Mens du gjør dette, slå på viften funksjon på klimaanlegget for å hjelpe til tining kondensatoren. Hvis fordamperen polen er skitten eller tilstoppet, slå av klimaanlegget og rengjør den med en renere og pensel designet for bruk på spolen. Hvis du har et gitter plassert lavt på veggen og et møbel er betydelig blokkere det, flytter møbel, slå på viften og la kondensatoren å tine før du kjører den i kjølemodus.

Ikke-funksjonelle Motor


En av de viktigste årsaker til en frossen kondensator er en ikke-funksjonell viftemotoren. Hvis du slår på klimaanlegget og ingen luft kommer gjennom ventilene eller du dona € ™ t høre motoren i gang, kan det hende du har en dårlig vifte motor. Dette er forårsaket av en mangel på væske forlater kompressoren for kjøling eller mangel på væske som strømmer fra kondensatoren til fordamperen. Slå av klimaanlegget for å hindre overoppheting. Se etter en brent lukt og hvis utedelen er varmt å ta på eller dersom is eller frost er til stede på spolen. Starte motoren ved hjelp av en hard tynn gjenstand spinne viften mens enheten er på manuelt; utvise forsiktighet når du gjør dette så du kan bli alvorlig skadet. Hvis du ikke kan flytte viften, er motoren ikke bra og må byttes ut.

Forebygging


Etter å feste enheten kan du kjøre den som vanlig. For å forhindre problemer fra repeterte sjekke enhet månedlig, skifte filter i henhold til Manufacturera € ™ s instruksjoner og holde alle vegg gitter lenger blokkert og fri for rusk eller støv. Hvis du ikke føler deg trygg sjekke systemet ditt, har et klimaanlegg selskap tjenesten din enhet med noen måneder for å forhindre dyre reparasjoner.