Hovudside

Fuktige Garden Plants

by Walther

Fuktige Garden Plants

De som bor i fuktig klima må takle hage spørsmål som stående vann og mettet jordsmonn. Heldigvis, en unik og vakker utvalg av trær, busker og blomster foretrekker livet i fuktige forhold; noen enda blomstre i stillestående vann, upåvirket av vanlige regnskyll og periodisk flom. Selv om de kan tilpasse seg vanlige hage forhold, fukt-elskende planter vokse mer kraftig når ligger i soggy nettsteder.

Trær


Legg skyggen til fuktig landskap med høye trær som er kjent for sin sterke grunnlov, som for eksempel den røde lønn, vannet eik og selje. Forbedre utseendet på mindre meter med prangende blomster og iøynefallende løvverk av pawpaw, kornell eller trollhassel. Velg vann tolerant evergreens, som loblolly furu eller skallet sypress, for helårs grønne.

Busker


Bro over gapet mellom høye trær og lavt voksende blomster med vann-elskende busker slik som den røde chokecherry og kysten azalea. Robust og hardfør, disse buskene skape sesong interesse med sine søtt duftende vårblomster og deres fargerike fall løvverk. I områder som er kjent for stillestående vann, plante den herlige fitte selje. Ikke bare er røttene ugjennomtrengelige for flom, er busken seg svært dekorative. Hvert år, som våren nærmer seg, grenene føde klynger av sølv, pelskledde knopper. Disse fuzzy skuddene modne til gule bottlebrushes like våren bladene dukker opp.

Blomster


Forskjønne et myrlendte området ved å inkludere et utvalg av fargerike blomster i designet. Pærer, slik som calla lilje, blomst i den tidlige våren, fylle hagen med elegante, kjegleformede blomster. Kombiner pærer med tidlig-blomstrende stauder, for eksempel fet-teksturert bergenia eller prangende skjeggete iris, for større frodighet og innflytelse. Bruke store driver av årlige blomster, for eksempel ape-blomster, stemorsblomster eller Impatiens, for å legge farge til hagen fra tidlig vår til den første frosten av høsten.

Vinranker og groundcovers


Enten de klatre høyt overhead eller bre rolig langs bakken, springende planter som korset vintreet, trompet Creeper eller amerikansk blåregn legge en distinkt følelse av dimensjon til hagen. Som allsidige vinstokker, de myke utseendet på omgivelsene og kamuflasje skjemmende strukturer ved å dekke dem i et tykt lag av frodig, grønn vegetasjon. Som groundcovers, de blomstre i soggy områder fiendtlige til vanlig gress, og skaper en nyttig plen erstatning og lite vedlikehold landskapet.