Hovudside

Kan en Catawba treet brukes som Brensel?

by Walther

Kan en Catawba treet brukes som Brensel?

Den catawba treet, mer allment kjent som Catalpa, er en moderat til rask voksende treet finnes i tempererte klima. To arter er innfødt til Nord-Amerika, den nordlige og sørlige Catalpa. Den tidligere kan vokse til 70 meter høy, med en 40-fots diameter krone. The North Carolina State University hagebruk avdeling bemerker at mange anser de catawba en "slankere" treet.

Fair Brensel


Ifølge Utah State University, er det catawba bare en "fair" valg som brensel. Punkter i sin favør er at det gir lite gnister og gir gode kull etter brenning.

Angrep mot


Den catawba er kjent for å produsere en ubehagelig duft under brenning, sammen med en middels mengde av røyk. Veden er vanskelig å splitte. Varmen som produseres per ledning av tre er litt mer enn halvparten av hva en tilsvarende ledning av eik ville produsere.

Tørking


Som med all veden, tørking en catawba gjør en betydelig forbedring i sin bruk som brensel. Det bør tørkes i minst 12 måneder på et sted som har god luftsirkulasjon og noe regn eller snø på den. Dette maksimerer mengden av varme trevirket kan produsere.