Hovudside

Hvordan å dyrke grønnsaker på en A-Frame

by Walther

Grønnsakshager som er lav på plass vil ha nytte av å gå vertikalt for planter som produserer vinstokker. Vokser på A-rammestrukturer eliminerer behovet for store voksende områder, og er enklere å vedlikeholde og innhøsting. Vertikale hage krever ekstra planlegging, som størrelsen på espalier må nøye beregnet for å sørge for at det er nok plass til store voksende planter. Plante frø pakker vil liste plassbehovet for å hjelpe til med planlegging av hage layout.

Bruksanvisning


•  Beregn tilgjengelig for grønnsakshagen plass. Lag en skriftlig layout kartet for å bekrefte at det er nok plass til espalier strukturer.

•  Velg grønnsaker som blir dyrket i hagen. Grønnsaker som vokser godt på et espalier er agurker, erter, pole bønner og squash. Gjøre oppmerksom på den totale lengden på vintreet produsert ved anlegget. Legg espalier struktur størrelser til kart oppsettet for å kontrollere at det er nok plass til antall enheter som trengs.

•  Konstruer A-ramme espalier basert på vintreet størrelsen av grønnsaker dyrket. Squash vil kreve en større A-ramme enn erter, som de kan vokse opp til 25 meter i lengde.

•  Konstruer vanlige størrelse espalier heter ved å opprette to 4-fot med 5-fots trerammer ut av 1- til 2-tommers wide trelast. Dekk rammene ved å stifte et bredt plast eller streng maske over dem.

•  lean de to rammene mot hverandre slik at de 4-fots lengde plater møtes, og rammene danner en A. Bunnen 4 m seksjoner er plassert på bakken med en 1 til 2 fot åpne rom mellom de sammenføyde rammer. Fest rammene på toppen med en hengsel eller wire. Spikre en støtte på sidene av espalier å gjøre korset bar av A.

•  Klargjør hagejord ved å dyrke økologisk kompost eller gjødsel i jorda. Plasser A-ramme espalier i stedet grønnsakene vil bli plantet. Flere A-rammer kan plasseres i hagen.

•  Plant vegetabilske frø eller stiklinger i jorda på utsiden av espalier. Trene vinrankene å forstå espalier ved å lene dem mot espalier som de vokser.

Tips og advarsler


  • Legg gangvei områder rundt espalier strukturer for å hjelpe til med å høste grønnsaker.