Hovudside

Hvordan bruke kalsium hypokloritt i svømmebasseng

by Walther

Et basseng er et flott tillegg til et hjem, og regelmessig vedlikehold vil holde vannet i førsteklasses stand for svømming. Klor er den vanligste desinfeksjonsmiddel som brukes i svømmebassenger, men det er svært giftig i sin grunnform. For sikker håndtering, er ulike forbindelser brukes i stedet. Kalsium hypokloritt kommer i granulat eller pellets-sized form og gir 65 prosent tilgjengelig klor.

Bruksanvisning


•  Trekk en vannprøve fra bassenget. Har dette testet av din lokale bassenget forsyning forhandler eller kjøpe en test kit for å gjøre det selv. Detaljisten kan gi en detaljert dataanalyse med en oppdeling av kjemikalier som må tilføres.

•  Flytende klor må legges ved å helle rundt omkretsen av bassenget eller rett foran retur jets. Granular klor er spredt jevnt rundt bassenget. Klor nedbrytes raskt i direkte sollys. Legg i sen ettermiddag eller kveld for best resultat.

•  Shock behandle din basseng på en ukentlig basis for å tvinge klornivået forbi pause punkt. Mengden av kalsiumhypokloritt som trengs avhenger av nivået av organisk materiale og fritt klor i bassenget. Forvente et minimum dose av £ 1 per 10.000 liter.

•  Sjekk din vann ukentlig for alle kjemiske nivåer for å opprettholde optimal renhet og klarhet. Opprettholde en floater med klortabletter til alle tider. Legg flytende klor som indikert ved testing.

Tips og advarsler


  • Det ønskede nivå av fritt klor rest må være mellom 1 og 3 ppm.
  • Vent minst 24 timer før svømming etter en sjokkbehandling. Tillate to til tre timer tid etter flytende klor tillegg for den kjemiske å sirkulere helt.
  • Sjekk din kalsium hypokloritt for prosentandelen av kjemisk. Hvis det er under 50 prosent, er det trygt å gå i vannet umiddelbart etter påføring. En høyere potens kan påvirke følsomme individer, så det er best å gi den kjemiske to til tre timer å sirkulere.
  • Enhver klor eller kalsiumforbindelse tilsettes til bassenget hever pH-nivå. Motvirke dette ved å legge muriatic syre. En pool forhandler kan levere en detaljert dataanalyse basert på en vannprøve.