Hovudside

Italienske Lemon Tree Typer

by Walther

Italienske Lemon Tree Typer

Italienerne har dyrket sitron minst siden den tid gamle Roma, som skildringer av sitroner vises i Pompeian veggmalerier. Opprinnelig introdusert i Sør-Italia, sitrontrær er nå et populært syn i mange av de mer tempererte og kystnære områder i hele Italia. Sanne sitrontrær vokse mellom 10 og 20 fot. Sitroner har et begrenset utvalg av klima der de vil trives, være mer følsomme for kulde enn andre sitrustrær. Noen varianter av italiensk sitroner kan lykkes dyrkes i visse deler av USA, inkludert California, Florida og Arizona.

Femminello Ovale


Den Femminello Ovale er en av de eldste og mest vanlige varianter av sitron i Italia. Mye dyrket på Sicilia, det produserer om lag 70 prosent av Italias sitroner. Det er kjent for sin svært sure, saftig, mør frukt med noen frø. Huden av denne sitron er middels glatt og middels tykk. Treet har få, om noen, torner og frukt hele året.

Genoa


Vokst rundt Genova og den italienske rivieraen, er busk-aktig Genoa Lemon tre meget vanskelige og kaldt hardfør. Frukten av dette treet har en tykkere skall og er mindre saftig enn Femminello Ovale. Den inneholder også mange frø. Den tykke skall frembringer en mengde av sitronolje. Genoa sitron er svært lik den populære amerikanske Eureka variasjon.

Interdonato


The Interdonato er en hybrid av sitron og citron som ble opprettet på Interdonato eiendom på Sicilia rundt 1875. Den store frukten er saftig, skarp og veldig surt. Massen har en grønnaktig skjær og inneholder få frø. Treet er vanligvis thornless og produserer frukt tidlig.

Villafranca


Villafranca er antatt å ha sin opprinnelse i Sicilia, og ligner på Eureka. Dette treet er vanskelige når unge, men mister sine torner som det aldre.

Bearss


Den Bearss rekke antas å være fra Sicilia og ble oppdaget i Florida rundt 1952. Det er ikke holdt i høy aktelse for sin juice eller masse. Det er verdsatt mer for sin peel, som er høy i sitronolje. Den Bearss Lemon treet er utsatt for skabb. Veksten av dette treet er sprek.