Hovudside

Hvordan du rengjør kjøkkenskap fra røyk

by Walther

Hvordan du rengjør kjøkkenskap fra røyk

Røyk flekker på skap ødelegge utseendet på kjøkkenet ditt. Røyk kan resultere fra en liten brann, stearinlys, sigaretter eller fra et matlagingsforsøk gått galt. Det er viktig å fjerne røyk så snart som mulig etter at den flekker dine kjøkkenskap slik at merkene ikke bosette inn i treet. Mens det er flere metoder for rengjøring kjøkken skap skadet av røyk, noen røyk merkene er rett og slett for avansert for total fjerning. I slike tilfeller, rengjør skap grundig og vurdere males eller restaining skapene.

Bruksanvisning


•  Fukt en sletting svamp, tilgjengelig på maskinvare og supermarkeder, med vann. Forsiktig skrubbe røyk flekker. Re-fukte svampen etter behov. Test magi svamp på et lite synlig område av skapet først for fargeekthet.

•  Fukt en skurerondell og sprute på noen dråper av en cleanser med oransje olje, noe som bidrar til å kutte gjennom røykmerker og fett. Bruk middels press for å skrubbe bort røyk merkene. Tørk av skap med en fuktet klut som du arbeider for å rense bort rester. Påfør cleanser ofte.

•  Ta på vernegummihansker og bland en 1/2 kopp trinatriumfosfat, også kjent som TSP og tilgjengelig på jernvareforretninger, inn i en gallon av varmt vann. Dypp en svamp i løsningen, vri den ut og skrubbe ned skapene.

Tips og advarsler


  • Trinatriumfosfat kan misfarge noen skap. Test renere på en innvendig del av skapet først med mindre du er forberedt på å male kabinettet etter rengjøring.
  • Slå på avtrekksvifter og åpne vinduer eller sette ut små boller av hvit eddik rundt på kjøkkenet for å hjelpe kvitte seg med dvelende røyk lukt.
  • Trinatriumfosfat kan forårsake irritasjon eller brannsår dersom den kommer i kontakt med bar hud. Bruke lange ermer klær og vask alle berørte området med vann og såpe. Skyll øyet med vann i 15 minutter hvis det oppstår kontakt og søke medisinsk hjelp.