Hovudside

Hvordan Clean Bed Pillows

by Walther

Den første nøkkelen til å rense en sengens puter er å finne ut hva slags materiale de er laget av. Fjær og dunputer fylt, som har eksistert nesten alltid. er stadig i popularitet igjen. Skum puter og de nyere skum minne puter er også varm. Det er også massevis av menneskeskapt fiber fyll og polyester fylt puter. Det er blitt å være en vanlig vitenskap å kjøpe en pute samt å rense ett.

Bruksanvisning


•  Vite hvorfor du bør rengjøre seng puter. Dersom du eller noen i huset har allergi, vet at putene er magneter for støvmidd og deres avføring, sloughed av hud og husstøv. Puter kan vekt så mye som 50 prosent mer enn de burde med alle disse usunne tilsetninger. Dette er en katastrofal tilstand for alle med allergi. Allergikere anbefaler å vaske seng puter så ofte som en gang i måneden og skiftende putevar så ofte som annenhver dag for personer med alvorlige allergier. Dette vil kutte ned på allergier mye. Selv om du ikke har allergi, bør puste i alle disse små nasties være grunn nok til å vaske putene minst hver tredje eller fire måneder.

•  Vit hva puta er laget av. Fiber innholdet varierer sterkt, så du må vite hva du jobber med. For polyester av menneskeskapt fiberfyll kan du vaske dem i vaskemaskinen. Vanligvis vil to puter passe sammen for en balansert belastning, men du må kanskje vaske king size puter separat. Hvis kurven ikke er balansert, legge til en liten badehåndkle til den jevn.

•  Vask menneskeskapte puter på svak syklus. La maskinen kun til å agitere for et par minutter. La puter spinn i noen minutter og sjekk dem. Ta dem ut så snart de ikke er gjennomvått. Sett dem inn i tørketrommel på lav varme med en tøymykner ark for frisk lukt og et par tennisballer eller joggesko for å hjelpe dem med å få fine og myke. Ta dem ut så snart de er tørre og de bør se og lukte som ny.

•  Vask ned puter i vaskemaskinen. Bruk et flytende vaskemiddel laget for håndvask og la den blande i vannet før du legger dine puter. Det er vanskelig å få såpe ut av ned så vær forsiktig med å bruke kun den anbefalte mengden for ca to vasker fulle av vann. Du må kanskje stappe putene i siden de holder mye luft. Så lenge de ikke er i det tett crammed (som bare skal skje med store puter og en liten vaskemaskin), er det all right. Ikke vaske mer enn to om gangen.

•  Let dunputer suge for to eller tre timer og klem dem hver gang på en stund så det er veldig vanskelig å få den ned inne virkelig våt. Når de syntes gjennomvåt, slår maskinen på svak syklus og legge til et par joggesko med tennisballer for å hindre at putene fra bunching opp i hjørnene. Tørker ned puter i tørketrommelen på en middels høy til høy innstilling sammen med tennisballer eller sko. Sjekk på dem og lo dem hver så ofte hvis de synes litt sammenkrøllet. Ta dem ut og lo dem og sette dem tilbake i tørketrommelen til de er tørre. Du kan henge dem utenfor, men slå dem og lo dem ofte til å forhindre bunting.

•  Rengjør skum og minne skum puter i vasken for hånd. Disse trenger ikke gjøre det bra i vaskemaskinen. Fylle en stor vask eller badekar med vann, litt mild håndvask flytende vaskemiddel og sette dem i vannet etter at såpe blander godt med vann. Få putene god og våt med hendene ved å klemme forsiktig dem - aldri vri disse puter som de ikke vil ligge ordentlig etterpå. La dem suge litt og skyll dem med varmt vann. Tilsett eddik ved å helle det på med vann (det hjelper å ta såpevann ut), og la vannet renne til det er klart.

•  Vask fjær puter i vasken eller badekar også, men du må virkelig vri og klem disse fordi de er svært vanskelig å fukte grundig. La dem suge i femten minutter og gå og agitere dem litt mer. Gjør dette et par ganger (mindre hvis du har vasket dem nylig) og deretter, legger eddik igjen, skyll til vannet renner klart. Du kan sette disse i tørketrommelen på varmt og ikke glem tennisballer eller sko. Sjekk på putene hvert tiende minutt eller så og lo dem og rist dem godt før du setter dem i tørketrommelen igjen. Fjær puter kan ta en stund å tørke, men sørg for at de er helt tørre, eller de kan ta på seg en muggen lukt.

Tips og advarsler


  • La puter i solen i noen timer når de er god og tørr og de vil lukte fantastisk. Solen har også en blekende effekt på dem.
  • Kontroller at seng puter tørke helt, eller de kan ta på en muggen lukt og du må starte på nytt vaske dem.