Hovudside

Planter for Utenfor Pots

by Walther

Planter for Utenfor Pots

Container hager, vokser planter i potter, er en av de raskest voksende segmentene av hagearbeid, ifølge Institutt for Extension ved Colorado State University. De tilbyr en hagearbeid løsning for leiligheten beboere, leietakere og for de som ikke har tid til å opprettholde et stort verksted. Voksende planter i potter gir mulighet for kreative fargedesign og eksperimenter i å mikse og matche planter.

Ettårige


Ettårige er planter som lever gjennom bare en vekstsesong. Gartnere vanligvis kjøpe stauder som planter i stedet for å vokse dem fra frø. Bruk ettårige å legge til utbrudd av farge til din potten. Velge følgende ettårige, slik som million klokkene eller Scaevola, å strømme over beholderens kant og ned langs sidene. Oppreist ettårige inkluderer begonier, svart-eyed Susan og stemorsblomster. Løvverk planter legge form interesse og mye grønt, brunt og rødt i beholderen din. Den røde og grønne av Coleus, den sølvfargede grønne av eukalyptus og fjærlett tilnærmingene av bregner gi en stofflighet bakteppe for dine bursts av farge.

Ornamentale gress


Gress og gress-lignende planter introdusere arkitektoniske og skulpturelle elementer i beholderen. Som de fleste gress vokse til minst 2 meter, legger de en høyde til din design. Pearl hirse (Pennisetum) har lange, knivlignende, svart-lilla brokete farget tuftede blader. Miscanthus bladene er lang og tynn, og er en lys-grønn, bundet med gult. De spraglete farger av de lange-tufted hairgrass bladene blir rosa i kaldt vær. Bronse karamellen vri starr bladene gir en kontrast til varme farge stauder.

Urter


Plante urter som krever de samme betingelsene for sollys og fuktighet sammen i samme potten, eller bruke dem som aksenter på med stauder. Tenk basilikum, oregano, persille, gressløk og koriander. Spesialitet urter omfatter Thai basilikum, sitron timian, kamille, sjokolade mynte og sorrel. Bruk nyklipt urter i salater og dine favorittoppskrifter, eller bratte dem i varmt vann for te.

Grønnsaker


Varianter merket "bush", "dverg" og "terrassen" er dyrket spesielt for potter. Dyrke tomatplanter en til en pott. En beholder av forskjellige typer salat eller grønnsaker tilveiesalatingredienser. Vurdere å plante et tema vegetabilsk beholder, for eksempel tomater, løk, paprika og koriander for salsa. Andre grønnsaker som egner seg for dyrking i potter er aubergine, gulrøtter, rødbeter, erter, vårløk og agurk.