Jernrike Jordsmonn


Jernrike Jordsmonn

Mineral og næringskomponenter av jord er viktig for klassifisering av jordtyper. Jernrike jordsmonnet er så kalt for sitt høye innhold av jern mineralforekomster, og deres næringssammensetning påvirker deres evne til å bli dyrket for å støtte planteliv. Forstå opprinnelse og bruk av jern-rik jord vil hjelpe deg å ta avgjørelser om planting og bygning med eller på rødmusset leire-lignende jord.

Dannelse


Jernrik jord er ofte et resultat av høye nivåer av jern innskudd under de øverste lagene av jord. Et flertall av jern avleiringer dannes i sedimentære berg senger under jordens overflate, kalles banded jernformasjoner. En annen kilde til jern-rik jord er magma strøm fra brutt ut vulkaner. Den flytende magma inneholder høye nivåer av magnetitt phenocrysts som stivne over tid til magnetittjern. De høye jernnivåer blandes med andre næringsstoffer og organisk materiale i jorden for å lage en jern-rik topp jord eller leire.

Identifikasjon


Det mest karakteristiske trekk ved en jern-rik jord er et rødlig orange eller rød farge, selv om ikke alle røde jordsmonnet er rik på jern. Når jern innskudd i jorda oksidere, slår de en særegen rust farge som fargetoner jorda rødt. Teksturen av jernrike jord varierer fra myk sand til hard, kompakt leire, avhengig av forholdet mellom jernavsetninger til andre næringsstoffer, mineraler og organisk materiale i jordblandingen. Fordi andre faktorer som høye nivåer av sediment eller lave nivåer av nedbør kan gjøre en jord vises røde eller oransje, er jord testing den eneste definitive måten å avgjøre hvorvidt rød jord er jern-rik.

Steder


Jern-rik jord er funnet over hele verden. Mojave-ørkenen inneholder høye nivåer av jern forekomster som er minelagt for kommersiell bruk. Områder med hyppige vulkanutbrudd som Hawaii-øyene og Chile også er hjemmet til jernrikt jordsmonn som følge av herdet jern-deponering magma. Klima som er fuktig og varm tendens til å ha høyere forekomster av rød jord rik på jern. Terra Rossa er et italiensk begrep for de oransje-røde jordsmonn funnet i middelhavslandene som spenner fra Italia til Israel. India og Australia har også et bredt utvalg av typer jern-rik jord, fra myk sand til de tettere leire jord som er uegnet for hagearbeid, men ideelt for keramikk og keramikk.

Implikasjoner for Planting


Jern er et viktig plantenæringsstoff som det tjener som en av de viktigste katalysatorer for en fabrikkens produksjon av klorofyll, men høyt innhold av jern i jord redusere nivåene av andre nødvendige grunnelementer. Når jernnivået er for høyt, er organisk materiale som opprett planteliv redusert og jordsmonn er uegnet for de fleste avlinger. Selv om noen planter og trær som Joshua treet, fruktbærende trær, Huckleberry og svart-eyed Susan tåler høye nivåer av jern, behandling av jern-rik jord med en gjødsel med høyt organisk innhold bekjemper den røde jord mangel på næringsstoffer. Legge til et toppsjikt av mer opphold jord er også et alternativ hvis du ønsker å plante i jern-rik jord.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler