Hovudside

Birch Wood Informasjon

by Walther

Birch Wood Informasjon

Bjørk er et fint tre til pynt, og det er også beundret for sine blader og brukervennligheten i farging og maskinering. Selv barken er høyt verdsatt.

Bjørk


Bjørketrær vil vokse 40-50 meter høy og noen ganger nå 80 fot. De er kjent for deres bark, som kan skrelles av i ark og anvendes som en primitiv pergament. Landscapers favorisere bjørketrær på grunn av sin distinkte bark og blader. Bjørketrær vokser godt i solrike forhold der jord avløp godt og er fylt med masse rik organisk materiale. Røttene til bjørk treet vil noen ganger vokse til det dobbelte av treets høyde.

Spesifikasjoner


Vanligvis saft tre av en bjørk er kremhvit og hjertet lager er gyllenbrune. Dette varierer fra art til art. Papiret bjørk har stort sett kremhvit saft tre med Knotty hjerter mens den gule bjørk vil ha mest gylden brun hjerte lager med litt kremhvit farge. Bjørkeved vanligvis har en fin og jevn tekstur. Det er stengt poret og har ingen lukt for det meste. Bjørk er utsatt for råte, soppvekst og insektangrep. Den veier 40-45 kg. per kubikk mat og er kanskje den billigste av alle innenlandske treslag.

Betraktninger


Bjørk er en god tre for å bli ferdig på grunn av sin lukkede porer. På grunn av dette, er bjørk noen ganger brukt som en erstatning for lønnetre. Fordi bjørk er så lett ferdig, kan den være farget til en mørk farge lettere enn andre tresorter. Bjørk er også lett å maskin. Det kan bli kuttet og boret med lite problemer. Bjørk svinger med letthet, men det vil vise cross korn så du bør sand den godt før farging.

Bruksområder


Siden bjørk er et løvtre, måles den til møbler, gulv og skap. Bjørk er også en allsidig trevirke som kan erstatte dyrere skogen. Bjørk kan gi et attraktivt, farget innredning til en lav pris for møbler. Det er ofte gått av som mahogni. Den lave prisen på bjørk gjør det ideelt for brann tre også. Mens eik er en god tre for brenning, er det dyrere og mindre lett tilgjengelig.

Birch Bark


Birch bark var et viktig verktøy for amerikanske indianere i å bygge kanoer, wigwam dekker, jakt og fiskeredskaper, musikkinstrumenter, dekorative fans, kjelker for barn og andre leker. Beholdere laget av bjørkenever ble også brukt til å samle inn, forbruke, lagre og tilberede mat. Birch bark brukes i dag for dekorative kunstprosjekter som splint kurv innredning og for tegning mønstre. Bjørk bark bør høstes fra en avdød treet fordi peeling parken fra en sunn bjørk kan alvorlig skade den.