Hovudside

Hva er de små hvite insekter på Mine tomatplanter?

by Walther

Tomater har lenge vært en hage stift og viktig mat avling. Ofte plantene får problemer som kunne vært forhindret lenge før de ble et problem. Heldigvis er det ikke vanligvis vanskelig å behandle tomater som er befengt med hvite fluer eller bladlus.

Drivhus hvite fluer på Tomatoes


Drivhus hvite fluer er små sap-suger bevingede skadedyr som angriper mange arter av plantelivet. De kan sees på tomatplanter med nærmere inspeksjon av blader og stengler eller ved å riste planten forsiktig. De vanligvis sverm opp, noe som gjør dem synlige for gartneren. Drivhus hvite fluer er liten på mindre enn 1/8 av en tomme lang med små hvite voksbelagt vinger. De kan bli fjernet fra tomater ved sprøyting med et varmt såpevann blanding. For å unngå problemer, må alle såperester som skal skylles av med vann etter å drepe de hvite fluer.

Bladlus på tomatplanter


Bladlus som hvite fluer er ørsmå sap-suger insekter som angriper tomatplanter. De er vanligvis langs stengler og undersiden av bladene. Et anlegg smittet med bladlus vil begynne å miste sin sunne grønn farge og falmer til en sykelig gul. Hvis venstre ubehandlet, kan plantene bli drept av bladlus.

Melete bugs på tomatplanter


Melete bugs er svært liten, 1-4 millimeter lange insekter som ofte angriper hageplanter. De er funnet på stilkene, bladene og frukten av tomater og er anerkjent som små avlange fluffy utseende larver. Hanner har vinger og til tider tar feil for mygg, kvinnelige melete bugs er vingeløse; noen har to "haler" som strekker seg fra sin bakre. Planter som lider av melete bug infestation vil begynne å gulne, og kan utvikle en svart sotet mold. Melete bugs har giftig spytt som forvrenger plantevekst og påvirker deres estetiske verdi.

Slik unngår Skadedyr på tomatplanter


En sunn anlegget er mindre sannsynlig at lider av sykdom eller skadedyr. Hold tomatplanter godt matet og vannet hele sesongen. God luftstrøm er også viktig for å forebygge vanlige problemer som sykdom på planter, frukt slipp, bladlus og hvite fluer. Den beste tiden å behandle for skadedyr er så snart de blir lagt merke til på planter. Jo lengre man venter jo vanskeligere er det å behandle nevnte problem. Sjekk jorda rundt hver plante som insektene vil noen ganger faller og kan være skjult fra visningen. For å sikre skjulte skadedyr dø er det best å skylle jord av hver tomat plante med såpevann med hver behandling.

Hvordan Kill Tomat Skadedyr


Bruk av biologisk skadedyrbekjempelse er stadig mer populært, og med god grunn. Mange av de naturlige kontrollmetoder som utføres i dag er miljøvennlige. En marihøne vil spise så mange som 5000 bladlus i sin levetid. Braconid vepsene er gunstige snylteveps. De er liten og utgjør ingen trussel for mennesker eller dyr. De dreper bladlus ved å legge eggene sine i dem. Eggene klekkes og veps larven spiser bladlus fra innsiden og ut. Vanlig oppvaskmiddel blandet med vann vil drepe bladlus, hvite fluer og melete bugs.