Hovudside

Når kan jeg Transplant en Aztec Lily?

by Walther

Når kan jeg Transplant en Aztec Lily?

Aztec lilje (Sprekelia formosissima), også kjent som jakobinske lilje eller orkidé lilje, er innfødt til sørlige Mexico og Guatemala. Den vokser som en hageplante i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 8 til 11. Du kan vokse Aztec liljer som en potteplante i kaldere klima, velge fra planter med røde, rosa, hvite eller hvite kanter blomster. Mens de blomstrer bare blomstrer noen dager, noen hybrider blomstrer om våren og høsten, mens andre vokser mer enn én blomst stilken per pære, inkludert sorten "Orient Red."

Forplantning


Aztec liljer produsere frø og bulblets. Øves blomstene vil sette frø. La frøkapslene på anlegget før de splittet, som de modne frøene er fruktbar. Men siden Aztec lilje ikke blomst hvert år, til den mest pålitelige måten øke antall planter i hagen din er ved å skille bulblets som vokser fra den overordnede pære.

Transplant bulblets


Separer bulblets i løpet av høsten når planten er sovende. Plante dem enkeltvis i 6-tommers blomsterpotter, eller i bakken fra 8 til 12 inches hverandre. Grav et hull ca 4 inches dyp og plasser pære i den slik at halsen viser over bakken. Aztec liljer trenger ikke en sovende periode før de når modenhet på to år, i henhold til Wisconsin Master Gard Program.

Transplant Potteplanter


Noen kan ha gitt deg en nydelig Aztec lilje som en gave. Du kan transplantere det til hagen din i løpet av vekstsesongen for din region av landet (se Ressurser). Velg et solrikt område i hagen din som har god drenering. Det kan være lurt å legge til lilje til en terrassert planting eller til din rock garden.

Frost Toleranse


Aztec liljer er ikke frost tolerant. Hvis du bor i et område som får en og annen lett frost, beskytte pærene med et lag av mulch. Men hvis du bor i et kaldere klima, deretter grave opp pærene før den første frosten, og lagre dem på et tørt, frostfritt område, for eksempel en oppvarmet kjeller.