Hovudside

Hvordan spare blomst knoller

by Walther

Hvordan spare blomst knoller

Ifølge Flower Garden løker, den beste måten å lagre blomsterløker er å la dem i bakken i løpet av vinteren. Men dette betyr døden for pærer som ikke tåler minusgrader. Calla liljer, cannas og fresia, blant andre, må lagres over vinteren hvis du vil ha dem til å blomstre år etter år.
Mens lagring av pærer er ikke vanskelig, må det gjøres ordentlig. Feilaktig lagret pærer kan råtne eller visne for mye til å slå rot igjen. Dette betyr at du må nøye forberede pærer og ikke hoppe over trinn for bekvemmelighet. Mest sannsynlig vil det være mer praktisk å være i stand til å plante dine pærer enn å måtte kjøpe nye.

Bruksanvisning


•  Vent til blomstene visner å grave din pærer. Dette betyr at de er sovende og mer mottakelig for å bli forstyrret. Skyv din sparkel inn smuss flere inches fra bunnen av plantene dine. Grave en grunn grøft rundt hver plante og trekke opp pæren med fingrene.

•  Tørk bort jord klamrer seg til pærene med en myk klut og legger dem på aviser i en varm, tørr plass. La dem tørke i to til tre dager, og tørk dem av igjen med nye håndklær. Dette fjerner støv opphopning samt eventuelle sta jord som siden har tørket.

•  Bland like deler torv mose og sand i en stor, ren bøtte. Fyll en enkelt papirpose for hver pære ca 1/3 med torv-sand blanding. Nestlé en pære i blandingen og dekke det med mer blanding. Sand og torv hjelp holde pæren råte frie og tørre.

•  Brett ned åpningen av hver pose og merke dem med lyspæretype i permanent markør. Dette hindrer forvirring om våren. Legg sekkene i store pappesker og lagre dem på et kjølig, fuktfritt område før du er klar til å plante dem.