Hovudside

Key Lime Tree Problemer

by Walther

Key Lime Tree Problemer

Nøkkellindetrær er kompakt nok for den minste hage eller terrasse, og produsere duftende blomster og frukt hele året. De er enkle å dyrke fra frø og gang etablert på riktig sted de krever lite stell. Nøkkellindetrær har færre problemer enn de fleste sitrustrær.

Beskrivelse


Key lime er også kjent som meksikansk lime eller vestindiske kalk. Opprinnelig fra Asia, spanske og portugisiske oppdagelsesreisende brakte den til Amerika på begynnelsen av 16-tallet hvor det naturalisert South Florida. Key lime er en liten buskete busk-aktig treet. Selv Thorn varianter finnes, er de mindre produktive. Frukten har en tynn gul skorpe og er sjelden mer enn to inches over. Den gul-grønn juice er svært sure med en særegen lime aroma. Key lime er den eneste kalk som er høstet året rundt.

Jord og vann


Planting key lime i godt drenert jord hindrer flere potensielle problemer. Planting i tung leire eller jord som drenerer dårlig resultater i mindre trær med lavere avkastning. Jordsmonn med høyt caliche, eller kalsiumkarbonat innskudd, fører mineral mangler. Key lime tåler tørke og vokser best i områder som får mindre enn 40 inches av regn per år. For mye regn gjør plantene utsatt for sykdommen.

Beliggenhet


Nøkkellindetrær trenger full sol for god vekst. Den beste plasseringen er på sør eller sørøst siden av et hus. Denne plasseringen gir busken beskyttelse mot chilling vind. Hvis du ikke kan beskytte treet mot frost i hagen din, vokser det i en utendørs container. Bruk en beholder med hjul eller plasser den på en dolly for å gjøre det enkelt å midlertidig flytte anlegget innendørs.

Horticultural Oljer


Insekter ikke forårsake alvorlig skade på en nøkkel lind, men de forårsake kosmetiske skader på treet og frukten, og hjelpe sykdom få fotfeste. Hagebruk olje spray bidra til å redusere sitrus rust midd, edderkopp midd, whiteflies, fettete flekk sykdom og skala insekter. Den beste tiden å sprøyte er like før en flush av blomster blomst. Oljen har til å komme i direkte kontakt med insekt å være effektiv, slik at hele treet skal belegges. Vær spesielt oppmerksom på undersiden av bladene der insekter liker å skjule.

Citrus Canker Disease


Key Lime er svært utsatt for sitrus canker sykdom. Alle over bakken deler av treet som er berørt. Symptomer inkluderer blad dråpe, stem dieback og frukt slipp. Blader utvikle små, tan blemmer som kan ha en gul glorie. Lesjoner på frukt er mørk brun og oppvokst, med en gul glorie. Frukt lesjoner kan bare påvirke de ytre delene av skallet og frukten er fortsatt spiselig. Trær slutt bli svak og uproduktivt.

Sitrus canker bakterien angrep unge skudd, blader og frukt som ennå ikke har utviklet en beskyttende skjellaget. Modne deler av treet påvirkes ikke så lenge treet er skadet eller har et insekt angrep. Når lesjoner vises det ingen kur. Beskjære av syke deler av treet, og unngå å spre smitte som du beskjærer ved å desinfisere redskaper med klorin mellom kutt.