Hovudside

Hvilke grønnsaker vokser best i 5b områder?

by Walther

Hvilke grønnsaker vokser best i 5b områder?

Det amerikanske Department of Agriculture deler landet opp i forskjellige hardførhet soner som har forskjellige minimumsvintertemperaturer. Sone 5b har minimum vintertemperaturer fra minus 15 til minus 10 grader Fahrenheit. Flere stater faller inn i denne sonen, inkludert Pennsylvania, Missouri, Nevada, Oregon og Washington. Visse grønnsaker vokser best med ulike temperaturforhold, og mange vokser godt i sone 5b. Gartnere må tids beplantning for å sikre grønnsaker vokse i sesonger med riktige temperaturer.

Asparges


Asparges kan vokse over hele USA, men den vokser spesielt godt i områder med kjølige vintre. Ifølge Virginia State University Cooperative Extension, overlever asparges vintre med minusgrader og vokser nye skudd hvert år. Planten vokser best i jord som drenerer godt og mottar full sollys. Grunne planting kan føre til tidlig aspargesskudd som opprettfrostskader; gartnere med Zone 5b vintre bør plante asparges i grøfter opptil 12 inches dyp.

Brokkoli og blomkål


Mange gartnere i sone 5b vokse brokkoli og blomkål, som begge har de samme temperaturkrav. Ifølge University of Minnesota Extension, trenger unge brokkoli og blomkål plantene ikke tåler frost i tidlig frøplante stadium av vekst; vente til etter siste frost å plante. Dagtemperaturer på 70-85 grader Fahrenheit er foreslått, noe som gjør det best å vokse dem i løpet av våren og forsommeren snarere enn i de varmeste delene av sommeren. For å plante brokkoli eller blomkål tidligere i sesongen, starte dem i potter innendørs og transplantere dem utenfor etter temperaturen stiger.

Kål


Gartnere i sone 5b kan plante kål enten i løpet av våren for en tidlig sommer avling eller under sensommeren for et fall innhøsting. Umodne planter tolererer ikke frost, så gartnere bør enten starte planter innendørs eller vente til etter siste frost å dyrke dem utendørs. Ifølge University of Illinois Extension, kål trenger vanligvis 60 til 80 dager før den er klar til å høste, avhengig av variasjon. Gartnere plante kål på våren bør ta tiden på planting for å unngå våren frost og så at kål modner før ekstremt varme sommertemperaturer satt i.