Hovudside

Når Planter Wilt i varmen, bør du vanne dem?

by Walther

Når Planter Wilt i varmen, bør du vanne dem?

Visner er en av de første tegnene plantene dine viser når de er vannmangel. Bladene begynner å krølle eller bli bløt som de prøver å spare vann. Planter imidlertid wilt av andre grunner. Så før du får din slange, bør du vurdere et par andre faktorer som kan være årsaken plantene dine til vil.

Overwatering


Overwatering plantene dine kan faktisk føre dem til vil. Undersøke din jord. Du kan vanne dem for mye, eller de kan være økende i jord som ikke renne vann godt. Hvis jorda er super mettet eller hvis vann er pooling på toppen, spesielt etter en regn, kan plantene bli overwatered. Hvis dette er tilfelle, må du ikke vanne plantene dine, selv om det er varmt ute. Det beste alternativet er å endre jord med organisk materiale eller flytte plantene dine.

Andre mulige årsaker


Sopp patogener og bakteriesykdommer kan føre til visner; er det vanligvis også misfarging av bladene eller stilkene i tillegg. Bladene kan bli uvanlig form eller stilkene kan hovne opp. Nematoder kan også skade rotsystemer, som kan resultere i Wilting og hemmet vekst. Det beste alternativet er å ta bilder av din rammet planter og kontakte en lokal barnehage eller fylke forlengelse kontor for en riktig diagnose og behandlingsforløp.

Vanne dem


Hvis plantene dine er bare visner i varmen og jorda virker tørr, selv når du grave i et par inches, de sannsynligvis trenger vann. Gulnede blader er også et tegn på plantene trenger vann. Generelt, planter trenger omtrent en tomme av vann per uke, men i løpet av en varm sommer, kan de trenger en ekstra tomme eller så per uke. Hvis nedbør ikke oppfyller dette behovet, og jorda er tørr, da du vanligvis trenger å vanne plantene dine. Legg merke til at planter har ulike vanning behov, så lese en hagearbeid bok eller et universitet samarbeid nettsted for å lære hvor mye vann dine spesifikke planter trenger.

Andre tips


Legg en 3-til 4-tommers lag mulch rundt plantene dine for å hjelpe spare vann. Organisk mulch, for eksempel strimlet bark, vil må etterfylles som det brytes. For å spare vann, vann nær bunnen av plantene dine. En soaker slange fungerer godt. Vanne plantene dine med minst 1/2 tomme på hver vanning. Denne måten, soaks vannet inn og hjelper plantene utvikle dype rotsystemer. Planter med grunne rotsystemer pleier å wilt mer enn planter med velutviklede, dype rotsystemer.