Hovudside

Hvordan Winterize en Koi Pond

by Walther

For de som bor i sørlige strøk hvor isen er ikke et problem i vinter, trenger du ikke gjøre noe annerledes enn din koi dammen om vinteren enn du gjør i sommer. Men hvis du bor i nordlige klima, må du forberede dammen for vintersesongen for å sikre en sunn våren for din koi.

Bruksanvisning


•  Rengjør overflaten og bunnen av dammen. Løv og rusk igjen i dammen gjennom vinteren vil sannsynligvis forurense dammen som de bryte ned. Dette er en helsefare for din koi.

•  Bestem den beste måten å opprettholde lufting i dammen for vintersesongen. Du kan enten manuelt sørge for at isen ikke stivner ikke på overflaten hver dag, eller for en mer praktisk løsning, kjøpe en flytende varmeapparat. En ovn vil hindre dammen iser løpet helt, bidrar til å lufte vannet, og kan også holde vannet litt varmere for koi.

•  Bestem hva du vil gjøre med din pumpe. Mange velger å bringe det inn for vinteren for å holde den i god kjøreklar stand, men du kan holde pumpen i dammen forutsatt at det opprettholder en sterk strøm og risikerer ikke å fryse. Hvis du gjør dette, sørg for at koi har tilstrekkelige gjemmesteder som en altfor sterk aktuelle årsaker stress og kunne drepe dem. Hvis du tar pumpen ut, du fortsatt trenger å tillate bevegelse i vannet for lufting, så du må kjøpe en fontene kit for å holde vannet i bevegelse for å hindre frysing.

•  Overvåk dammen daglig i vintermånedene for å sikre varmeapparatet / pumpe / fontene fungerer som de skal. Erstatte noen komponenter som bryter ned og sørg for å holde vannet i bevegelse.

•  Hold opp med rengjøring og fjerne eventuelle rester som legger seg i dammen i løpet av vinteren. For å oppnå dette, må du ikke overfeed din koi i vinter. Som vannet kjøler, deres metabolske priser tregere, slik at de ikke krever de samme mengder av ernæring som de gjør i sommermånedene.