Hovudside

Hvordan å forplante grapeleaf Begonia

by Walther

Grapeleaf begonia er en av de tykke stammet begonia som ikke vokser vertikalt, selv om den tunge, bred stammen tvinger bladformede blader opp i en vertikal vane. Stilkene er så lenge bladene og har buede kanter. De små blomstene er hvite og dingle fra stilkene i klynger. Begonier vanligvis dyrkes som ettårige i USA, men er stauder i sine opprinnelige regioner i tropisk Amerika, Afrika og Asia. Blomstene er for varme, skyggefulle steder. Noen Begonia varianter kan spres fra deres knoller, frø eller blader.

Bruksanvisning


•  Kontroller skjære med en skarp kniv eller barberblad. Tørk bladet med alkohol å gjøre visse det ikke er forurenset med bakterier eller sopp som kan kompromittere skjæring.

•  Ta stiklinger av grapeleaf begonier mars til september, når været er varmt Bladene har store overflaten årer som trenger å bli forstyrret. Dette fører til skade på planten og oppmuntrer den til å forsøke å slå rot og forplante seg.

•  Skjær et blad av planten og fjern stilken. Snu bladet over til eksponere undersiden. Lag snitt på tvers 04:56 ulike årer. Fyll en gryte med torvmose og fukte det før det er jevnt fuktig.

•  Sett blad med de kuttede vener på overflaten av torv moss.The blad ikke trenger å være neddykket i jorden; skånsom aktuell kontakt er tilstrekkelig. Hvis bladet krøller, forankre det med en bit av torv på kantene. Hold bladet dugger og fuktig. Hold potten i et varmt rom som er 70 grader Fahrenheit i indirekte sollys. Hvert kutt slutt vil spire en ny plante.

•  La stammen på som en alternativ metode. Stammen må ha 3-4 vekst noder. Sett stangen inn i torvmose opp til den andre noden. Hold bladet fuktig, i et varmt rom med lite lys. Denne metoden gir bare ett begonia plante.