Hovudside

Hjemmelaget gjødsel for Orchids

by Walther

Hjemmelaget gjødsel for Orchids

Orkideer er en stor familie av vakre, tropiske blomster. De kommer i en enorm utvalg av farger, størrelser og former. Noen er duftende, selv lukter som sjokolade eller kokos. Orkide fanciers voks poetisk over delikate skjønnhet av disse uvanlige blomster, men de har et rykte som vanskelig å vokse. Orkideer har spesielle behov for gjødsel. Mens det er lettest å kjøpe orkide mat i barnehagen, er det tilfredsstillende og kostnadseffektivt å lage din egen.

Næringsstoffer


I sine opprinnelige leveområder, orkideer få næringsstoffer fra luft, vann og alt som er i nærheten. Dyrkes hjemme, er det opp til deg å gi de nødvendige næringsstoffer for sunn vekst og optimal blomstring. Orkideer krever en riktig balanse av nitrogen, fosfor og kalium, sammen med sporelementer. Nitrogen fremmer sunn stengler og bladverk, gjør fosfor røtter sterk og kalium fremmer sunn blomster. Disse tre næringsstoffene er makronæringsstoffer. Sporelementer omfatter jern, sink, kobber og bor.

Rice Water


En god kilde til vitaminer som niacin, tiamin, riboflavin og folsyre er nødvendig for sunn orkide vekst er vann som brukes til å koke ris. Care for Your Orchids hjemmeside anbefaler å bruke brun ris i stedet for hvit. Det er en enkel gjødsel å gjøre - etter matlaging ris, la leftover vannet kjølig, deretter vanne orkidé. Gjør ris vann en mer balansert gjødsel ved oppløsning av Epsom salt, som inneholder magnesium, eller melasse, en god kilde til kalium, i vannet før bruk.

Eggeskall


Tørket eggeskall er god kilde til kalsium og andre næringsstoffer. Knuse eggeskall, deretter koke dem i en stor kjele med vann. Når vannet har nådd kokepunktet, slå av varmen og la eggeskall til bratt i opptil åtte timer. Du kan kaste skjell, og helle vann i en sprayflaske for enkel bruk. Bare spray på barken rundt orkideer. Alternativt kan du bare male opp eggeskall og strø rundt anlegget. Dette er ikke så effektiv metode, men.

Poteter


Poteter gi kalium og en liten mengde av fosfor, både viktig for sunn orkide vekst og blomstring. Terninger potetene i svært små biter, drar på huden. For enda mer kalium, kan du legge små biter av banan. Kok denne blandingen i flere minutter, og la det nå romtemperatur før bruk. For bedre næringsbalanse, tilsett 1 ts. Epsom salt, noe som vil legge til magnesium. Bruk denne blandingen til vann på orkideer som vanlig.