Hovudside

Hvordan identifisere eviggrønne trær

by Walther

Hvordan identifisere eviggrønne trær

Ved identifisering av løvtrær, de fleste kjenner igjen flere grunnleggende blad former, blomster og andre funksjoner som setter løvtrær fra hverandre. Identifisere evergreens blir mer utfordrende: Trees generelt produsere needlelike løvverk, ikke utvikle blomster og slippe sine frø på kjegler. Identifisere evergreens, derfor tar litt ekstra observasjons innsats, som du lærer å skille hva som skiller hver type treet bortsett fra sine slektninger. Identifisere bartrær primært krever tett inspeksjon av kvister og blader, selv om andre observasjoner kan hjelpe deg til å bekrefte din identifikasjon.

Bruksanvisning


•  Finn en lav gren eller en kvist med løvverk liggende på bakken. Observere arrangement av nålene på kvisten. Furu og lerk er preget av nåler som oppstår i bunter, med flere nåler dukker opp fra et enkelt punkt. Gran, gran, hemlocks og yews har nåler som oppstår individuelt fra grenen. Trær med skjellende løvverk inkluderer sedertrær og einer.

•  bryte en nål i to, dersom det viser seg enkeltvis fra kvisten. Hvis tverrsnittet ser ut som en firkant, er treet et grantre. Granbar også vises kort og peg-aktig. Hvis nålen vises flat, er treet en gran, Hemlock eller barlind.

•  Se i bunnen av nålen. Gran nåler har baser som ligner sugekopper. Når nålene faller fra grenen, de forlater runde arr på grenen som Sandra Mason, en hagebruk pedagog med University of Illinois Extension, beskriver som ser ut som armene på en blekksprut.

•  Observer hvordan de flate nåler er ordnet på kvisten. Barlind har nåler anordnet i to rekker motsatt hverandre. Nålene vises bred, sløv-tipped og fjær-lignende.

•  Stå tilbake til der du kan observere formen på treet. Hemlock trær har flate nåler ligner på gran og yews, men den øverste grenen av treet droops merkbart, en kvalitet som ikke finnes i andre bartrær. Toppene hemlocks har også en mer avrundet utseende, sammenlignet med andre bartrær.

Tips og advarsler


  • Ikke alle evergreens ha nåler. Noen lauvskog evergreens, som den levende eik, gjøre sine hjem i Nord-Amerika. For å identifisere disse trær, bør man observere formen på bladene, og hvorvidt de kommer fra grenen enkeltvis eller motsatt hverandre i par. Neste, samle noen frukt, nøtter eller blomster som du kan finne. Disse opplysningene vil bidra til å gi deg et godt utgangspunkt for å identifisere en lauvskog treet.
  • Et felt guide kan gi deg informasjon for å identifisere en presis treslag. Folkebibliotekene ofte holder felt guider til arter av en bestemt region.