Hovudside

Hvordan bruke Jacuzzi Pool Filters

by Walther

Jacuzzi gjør tre typer filtre for bruk i svømmebasseng og spa: høy rente sandfiltre, kiselgur (DE) filtre og patronfiltre. Hver enkelt gjør en god jobb å holde vannet klart og rent, men hver har sine egne krav til vedlikehold og egenskaper. Matche riktig filter til søknaden din kan du spare tid og penger.

Bruksanvisning


•  Velg en høy rente sand Jacuzzi filter i områder der vindfulle forhold blåse store mengder sand og grus i bassenget, for eksempel i nærheten av en kyst stranden eller i den amerikanske Southwest. (Sand kan gjøre mye skade på nett og O-ringer i en DE filter og til elementene i en patron filter.) En sandfilter er allerede fylt med lag av gradert sand som filtermediet, vunnet så mer sand ' t vondt det. Du kan også legge til et flokker middel til filteret for å hjelpe til med koagulering og filtrering finere partikler.

•  Forstå at sandfiltre var en gang den mest populære typen filter, men med de teknologiske fremskritt i de andre typene, er begrenset deres popularitet. Den store ulempen er hyppig tilbakespyling. Denne prosessen kan bruke hundrevis av liter vann for hver spylesyklus, og endre ut sand når det blir for mettet er en reell ork.

•  Bruk en DE filter for de fleste pool-applikasjoner. Filteret har stoff dekket nett belagt med et tynt lag av DE DE består av de knuste skjeletter av små forhistorisk skapninger kalt diatomeer, og denne filtreringsmedium fanger liten rusk ned til fem mikron. Til sammenligning er et hårstrå omtrent 40 mikron i diameter. Rengjøring av filter er enkel. Bruke spylingsventilen, reversere du vannstrømmen gjennom filteret for å vaske av skitten DE, deretter re-pels på nett ved å helle en slurry av det gjennom skimmer. Hvis du trenger å støvsuge bassenget ofte, er dette filteret sannsynligvis det beste valget fordi det tar mindre vann til spyle enn sandfilter og mindre tid til å rengjøre enn en patron filter.

•  Innse at ulempene til denne type filter er at det krever en p-felle å tømme og skylle det skitne vannet og DE, og den fine hvite pulveret kan være rotete å forholde seg til. Den bruker også en betydelig mengde vann for å spyle, skjønt langt mindre enn sandfilteret. I tillegg må du ta filteret fra hverandre minst en gang i året for å gjøre en grundig hånd-rensing av filter nett.

•  Installer en patron filter for enkelt vedlikehold og mindre søl. Den Jacuzzi patronfilter har flere elementer inne som også filtrere bassengvannet ned til fem mikrometer. Bruk en patron filter når plassen er på en premie. Profilen av patronfilteret er vanligvis tynnere enn hver av de to andre, og patronfilter krever ikke en spyleventil eller en spylelinje, slik at det vil passe inn i et mindre rom. Du trenger ikke å forholde seg til kostnader og sløsing med å bruke store mengder vann for å spyle, og du vil spare penger på å ikke måtte DE å re-coat elementene.

•  Innse at en ulempe til en patron filter er at når den blir skitten, den eneste måten å rengjøre elementene grundig er å ta filteret fra hverandre og rengjøre elementene for hånd med en høytrykksslange. Du skal ta filteret fra hverandre oftere enn du ville gjort med enten høy hastighet sand filter eller DE filter. Imidlertid, selv med den nødvendige spyling, benytter patronfilter fremdeles mindre vann i vaskeprosessen enn sand eller DE filtre.