Hovudside

Grønnsaker som vokser godt i Abilene, Texas

by Walther

Grønnsaker som vokser godt i Abilene, Texas

Vellykket hagearbeid krever voksende planter vurdert for byens landbruksklimasone. The United States Department of Agriculture Plant hardførhet Zone Kart tildeler Abilene til sone 7b. Men dette kartet bare vurderer de kaldeste temperaturene som plantene kan overleve. (I sone 7b, kan plantene overlever ned til fem grader Fahrenheit). For bedre resultater, ta kontakt Sunset Magazine klimasonekart, som også vurderer helårig værsvingninger og geografiske påvirkninger. Dette kartet priser Abilene en 33.

Tomater


Abilene gartnere har en rekke tomatplanter å velge mellom, inkludert arvestykke, tidlig, stor frukt og små fruktsorter. I henhold til hoved gartner Jerry Baker, tomatplanter vokser i en av to forskjellige måter; enten som determinate eller ubestemte planter. Determinate planter er kompakte og modnes innenfor en gitt tidsramme. Ubestemte planter produserer mange stengler og frukt knopper og vil fortsette å vokse inntil anlegget er drept av frost. I Abilene, kan tomater bli plantet allerede i april, men fordi de er følsomme for frost, bør de bare settes ut etter faren for frost er over. Plante dem i en full-sun område som er skjermet fra vind.

Leafy Greens


Grønne grønnsaker kan vokse i Abilene, inkludert asiatiske greener, salat, spinat, Swiss Chard, grønnkål og kålen. Cool-sesongen avlinger, for eksempel asiatiske greener, grønnkål og kålen, vil vokse raskt og kan plantes på senvinteren for en våren og sommerens avling, eller plantet i høst for å plukke vinteren. Løs blad salat vil tåle varme Abilene somre bedre enn resten. Spinat er en tregere voksende grønn som gjør det best i kjøligere temperaturer og bør plantes i høst, vinter eller vår for en kul-sesong innhøsting.

Rotgrønnsaker


Abilene gartnere kan vokse en rekke rotgrønnsaker som poteter, rødbeter, gulrøtter, pastinakk, kålrot og søtpoteter. Disse grønnsakene vil vokse mer vellykket i kjøligere temperaturer og kan settes ut tidlig på våren for høsting til høsten. Alle disse grønnsakene dele lignende krav til vellykket voksende, slik som lav-sur jord som er dyp, løs og godt drenert, men fortsatt i stand til å holde på fuktigheten. Planter må tynnes for å tillate vellykket rotutvikling og må motta minst en tomme av vann per uke.

Meloner


Vannmeloner og cantaloupes er bare noen få vintreet avlinger som kan vokse med hell i en Abilene hage. Fordi Abilene er ikke på kysten, meloner er mindre utsatt for feil og sykdom enn i mer fuktige forhold. Disse plantene må dyrkes i store områder med løs jord og satt ut i minst to uker etter den siste frost. Melon planter må være utsatt for lang, jevn varme som varer minst tre til fire måneder for fullt modning.