Hovudside

Slik behandler matoljer for Oppvarming

by Walther

Slik behandler matoljer for Oppvarming

Oppvarming og gjenbruk av matoljer kan være ganske farlig for menneskers helse. Derfor matoljer brukt et par ganger er generelt forkastet. Men vurderer de dyre prisene på matoljer, alternative bruksområder har blitt oppdaget, og en av disse involverer oppvarming slik at den brukte matolje kan brukes som en biodiesel. Biodiesel er biologisk nedbrytbar og ikke giftig, og kan være gode alternativer for raskt tappe fossilt brensel.

Bruksanvisning


Slik behandler matolje for Heat


•  Filtrer matolje for eventuelle matrester med filter og la den stå i samlingen

fat i et par timer, slik at vann og eventuelle andre partikler synker til bunnen.

Oljen skal være så ren som mulig, slik at konverteringsprosessen går greit.

•  Før biodiesel prosessor med oljen. Prosessoren pumpen vil ha to ventiler: en vender opp og ett vendt ut. Å skru en ende av filterslangen til ventilen som vender opp, og den andre enden til reaksjonstanken ventilen. Påse at begge ender av slangen er sikre og ta til overføringsslangen og skru den ene enden inn i prosessoren ventilen vender utover. Fikse den andre enden inn i samlingen fat ventilen. Sikre både endene er tette og sikker.

•  Ta overføringsslangen og skru den ene enden inn i prosessoren ventilen vender utover. Ordne

den andre enden inn i samlingen fat ventilen. Sikre både endene er tette og sikker.

•  Slå åpne ventilene i oppsamlings fat og reaksjonstanken. Deretter slå på

biodiesel prosessor bryteren. Dette vil starte overføringen av stekeolje til reaksjonsbeholderen fra oppsamlings fat. Samtidig ovnene i reaksjonstanken starter oppvarming og sirkulerer. Oljen bør varmes opp til 120-130 grader Fahrenheit. Overvåke thistemperature med tanken termometer.

•  Sjekk om oljen har nådd ønsket temperatur. Biodiesel prosessoren varmer opp hele mengden av oljen, noe som kan ta alt fra en til fire timer, avhengig av faktorer som mengden og kvaliteten av isolasjon av prosessoren.

•  Tøm oljen fra reaksjonstanken til en ren plastbeholder og forsegle lufttett. Oljen

er nå en lys gyllen farge og passer til oppvarming.

Tips og advarsler


  • Biodiesel prosessor er tilgjengelig kommersielt, og prisen varierer hvor som helst mellom $ 200 og $ 3000, avhengig av design. Prosessoren er et sett med trommer med innløp og ut la rør, kraner og en rotasjonsmotor. Prosessoren kan settes opp hjemme hvis du har god kunnskap om sveising og metallarbeid; Men, kan arbeidet bli ganske rotete og tidkrevende.
  • Selv med bruk av biodiesel prosessoren, bør hele prosessen gjennomføres i friluft eller i rom med god ventilasjon. Dyr og barn bør holdes borte fra prosessoren til enhver tid.