Hovudside

Slik finner du ut om en veggkontakten er jordet

by Walther

Slik finner du ut om en veggkontakten er jordet

Hus med up-to-date elektriske ledninger har jordet elektrisk uttak med tre hull som passer de tre ledende delene av apparatet plugger. Utdatert ledningsnett bruker ujordet to-spiss uttak med bare to hull for plugger med to utstikkerne. Noen ganger folk "oppdatere" sitt ledningsnett ved å erstatte sine to-spiss uttak med tre spiss uttak, men unnlater å gi en elektrisk bakken. Jording av utsalgssteder er viktig for sikkerhet i hjemmet fordi det beskytter mot dødelige sjokk som skyldes elektriske feil i apparater.

Bruksanvisning


•  Trekk ut alle apparater fra kretsen du tester. Plugg en tre-spiss stikkontakt bakken tester inn i stikkontakten du vil kontrollere. Dette rimelig enhet, som er tilgjengelig på jernvare og hjem sentre, bruker indikatorlamper for å fortelle statusen for uttaket bakken.

•  Les varsellampene. En typisk utløps tester har en rad av tre lamper. De midterste og høyre lys vil lyse hvis uttaket er jordet og koblet riktig. Hvis uttaket har ingen grunn, vil bare sentrum lysglød. Andre lette kombinasjoner indikere andre ledninger enn en dårlig jord feil. Er du i tvil om hva lampene betyr, sjekk enhetens etikett, emballasje eller instruksjonsarket for å lære å lese dem.

•  Test andre uttak på samme krets. Ring en elektriker til å ReWire uttakene riktig hvis testeren indikerer at systemet mangler grunnstøting eller du har andre kablingsfeil. Ikke bruk en ujordet før den er fikset.