Hovudside

Hvordan Grow Single-Flower Liljer

by Walther

Hvordan Grow Single-Flower Liljer

Liljer er fargerike og duftende blomster som spenner fra kremet hvite til rike røde. Selv om mange blomster er kategorisert som liljer, sanne liljer stammer fra Lilium arter og inkludere den asiatiske lilje og påske lilje, samt tiger lilje og trompet lilje. Disse blomstene vokse fra pærer som produserer rik grønn, bredbladet løvverk og kan nå modne høyder fra 2 til 8 meter. Sanne lilje pærer produserer en solid stengel per pære som utvikler en eller flere blomster. Som pærene reprodusere, vokser lilje anlegget i klase formasjoner som har mange stilker og blomster.

Miljø


Liljer er kraftig voksende planter som krever en dyp, litt syrlig voksende miljø med pH-verdier som hviler mellom 6,5 og 7,0. Planting plassering bør være godt drenert som disse plantene er intolerant av mettet jordsmonn og våte føtter. Selv om sol-elskende, liljer reagerer dårlig på intens, direkte sollys. Plante liljer i steder som mottar 8 til 10 timer med lys, indirekte sollys hver dag.

Beskjæring


Avhengig av hvilken type liljer du vokser, kan lilje planter krever litt beskjæring og knipe for å opprettholde en blomst per stilk. Mens asiatiske liljer og calla liljer vanligvis vokser bare én blomst per stilk, andre liljer, som for eksempel trompet lilje og Turka € ™ s cap lilje, ofte har flere blomster per stilk. Se veksten av hver stilk og klemme bort uønsket blomst stammer som de dukker opp. Alltid deadhead brukte blomstrer med en skarp, steril saks. Føl deg fri til å kutte tilbake uønskede stilker fra bunnen av lilje anlegget for å hindre clustering.

Omsorg


For å fremme sunn vekst, vanne dine lilje planter dypt som jorda begynner å miste fuktighet. La jorda tørke litt mellom hver vanning økt for å hindre overwatering, og resulterer rotråte og sykdom. Gjødsle lilje planter tidlig på våren med en lav-nitrogen, slow release gjødsel, for eksempel en 5-10-10 eller 8-8-8-formasjon. Mate liljer omtrent en gang i måneden gjennom hele vekstsesongen. Opphøre alle gjødsel applikasjoner i tidlig til midten av høsten for å tillate liljene å herde før dvalen periode.

Dvalen


Lilje pærer vil fortsette å absorbere energi lenge etter at anlegget fullfører sin blomstrende sesong. I denne perioden av regenerering, opprettholder lilje plante et sunt stilk, og grønne blader og stengler. Ikke kutt ned stilken eller fjern stilkene i løpet av denne ikke-blomstrende periode, da dette vil utarme den lagrede energien i lilje pære. Kutt ned på stilken til overflaten nivå når stilken begynner å miste sin grønne farge og bladverket og stilkene begynner å visne. Påfør en 4- til 6-tommers lag av fersk mulch over planting området for å beskytte pærer fra vinterelementene i løpet av dvalen perioden.