Hovudside

Hva som forårsaker flekker på taket?

by Walther

Hva som forårsaker flekker på taket?

En flekk på taket av et hjem er absolutt en lite attraktiv og foruroligende forekomst. En rekke ting forårsake flekker, men det kan faktisk være viktig å identifisere hva årsaken er. Mens noen flekker er rett og slett et resultat av ulykker, andre indikerer en potensielt mer alvorlig problem i ditt hjem.

Lekker taket


Vann er et av de mest vanlige årsaker til en flekk på et tak. Hvis du har en lekkasje i taket ditt, vil sakte dryppe vann sin vei nedover mot bakken. Utformingen av huset ditt og plasseringen av lekkasjen vil avgjøre hvor du endelig legge merke til det, men ofte en lekkasje resulterer i en vann flekk på taket. Vanligvis resulterer vann på et tak i en brun flekk.

Lekker Rør


Vann flekker på taket ikke alltid kommer en lekk tak. Et problem med en rørlegger rør er en annen grunn til at vann kan samle over taket ditt. Dette er et problem sett ofte i eldre hus med gamle rør. Hvis en lekk rør som forårsaker flekken, reparere problemet innebærer tilgang til røret for å utføre en reparasjon. Hvis du ikke får tilgang til den fra loftet lett, ofte innebærer dette å gjøre større arbeid på taket.

Interiør Årsaker


Alltid tenke på hvor flekken ligger i for å finne ut hva som kan være årsaken til det. For eksempel, hvis en flekk vises på taket i et rom hvor du har vært kjent for å brenne lys, kan det føre til at merket skal vises. Sigarett, sigar og rør røyk kan alle misfarges tak. I tillegg flekker over komfyren er ofte et resultat av varme, røyk og fettsprut kommer fra ovnen mens du koker.

Varme


Oppvarming problemer også forårsake flekker på taket. Termiske sporing flekker ofte viser seg som linjer eller som flekker med rette kanter. Noen ganger kan ujevn oppvarming av taket hvor bjelkene eller hindringer endre temperaturen forårsaker disse flekker over tid. Steder hvor isolasjons hull eksisterer også beis over tid i form av den manglende del av isolasjonen. Til slutt, sotete flekker som ser ut som støvtørking blåst utover fra en ventil kan oppstå hvis du har skitt i kanal av huset.