Hovudside

Hva Times Are Calla Lilies tilgjengelig?

by Walther

Hva Times Are Calla Lilies tilgjengelig?

Calla lilje har vært en spesiell blomst siden dagene i Romerriket. Calla lilje botaniske navn, Zantedeschia aethiopica, reflekterer blomst opprinnelse i Afrika. Det dukket opp i Europa på 1600-tallet og i Amerika i løpet av andre halvdel av det 19. århundre. Ikke teknisk sett en lilje, men et medlem av Arum familien, de er populære som snittblomster, center, brude blomster og dyrket i potter eller i hagen.

Innkjøp Calla Lilies for bryllup


Den hvite calla lilje, en favoritt med bruder, er tilgjengelig under enhver årstid. Men de skal bestilles i god tid før seremonien og levert minst to eller tre dager i forkant, slik at de kan hvile og hydrat. Noen dyrkere krever at ordre legges inn ikke mindre enn to eller tre uker før forventet forsendelsesdato. Mange amerikanske blomsterbutikker vokse disse blomstene i Sør-Amerika, New Zealand, Holland, og Afrika, samt i USA.

Voksende Calla Lily Knoller (pærer)


Callas er lett å vokse i potter eller hagen. Selv Calla liljer er ofte ansett vårløker, i noen klima, slik som tropene eller i US Department of Agriculture hardførhet soner 8-10, kan Calla liljer trives utendørs året rundt. Rotstokker kan plantes når som helst at bakken holder seg på 55 grader eller over. De foretrekker lyse morgen lys og sen ettermiddag skyggen, spesielt i varmt sommerområder. Plante løkene 4 til 6 inches dyp og 1 til 2 meter fra hverandre i hagen, og en eller to pærer pr 6-tommers potten. Hold jorden fuktig og godt næret.

Økende Callas for et bryllup


Planting og voksende Callas for et bryllup eller en annen hendelse blir stadig mer populært. Hjemmelaget callas gjøre en veldig spesiell bukett eller boutonniere. De vil ta om lag to år fra pære til å modnes blomst, så starte dem tidlig. Å styre temperatur og lys vokse dem fra knollene i potter innendørs. Callas gjør vel som innendørs planter, men de trenger mye lys så plassere pottene i den mest solrike vinduet, og bort fra luftsluker eller varmeovner. Plant ikke mer enn én eller to pærer pr pott og repot inn i neste største størrelsen når de vokser fra en pott.

Økende Callas fra Seed


Vokst fra frø, Calla liljer vanligvis ta opptil tre år fra frø til moden plante. Start spiring ved å legge frøene mellom våte papirhåndklær i to dager. Plante dem i en gryte og holde jorda fuktig inntil de spire. Deretter kan de plantes utenfor, hvis ønskelig. Når moden, vil blomstene produsere frø som deretter kan plantes.