Pode vs. frøplanter i Simmonds Avokado


Pode vs. frøplanter i Simmonds Avokado

En Simmonds Avocado er en svært vanlig type avokado og kan finnes på de fleste dagligvarebutikker. Ifølge Julia Morton, er det "pæreformet [med] glatt hud [og] lys grønt kjøtt. Morton rapporterer også at denne type avocado var" først fruited i Miami i 1931 [og] spredte kommersielt i 1921. "

Pode


Poding er en svært vanlig forplantnings teknikk og som vanligvis brukes i kommersielle vekst av alle avocado trær, blant Simmonds Avocado. "Pode ... [er a] hagebruk teknikker som brukes til å bli med deler fra to eller flere planter slik at de ser ut til å vokse som en enkelt plante ... den øvre delen (ætling) av en plante vokser på rotsystemet (rotstokken) av en annen plante, "ifølge Negl og Budding Nursery planter. Pode og Budding Nursery planter rapporterer også at "praksisen med pode kan spores tilbake 4000 år til oldtidens Kina og Mesopotamia."

Frøplante


Avocado trær, inkluderer Simmonds Avocado treet, kan også dyrkes ved å plante frøene innenfor frukten. Selv om dette fungerer godt for andre planter, er det ikke et levedyktig alternativ for avokado hvis målet er å vokse en avocado tre som produserer ekte frukt. Men "mangel på frukt på en innendørs treet er ingen store tap, fordi frøplante trær produserer sjelden frukt som smakfulle som de på kommersielle trær", ifølge Lee Reich. Reich sier også at "innendørs, avokado er best sett på som en potteplante som er billig, morsomt å vokse og noe attraktivt."

Hvilken type Forplantning er bedre?


Den beste måten å forplante eller vokse en Simmonds Avocado tre som produserer frukt er ved poding. Dette er fordi "de fleste avocado varianter ikke gå i oppfyllelse fra frø (dvs. at et frø ikke gjengi den samme sorten), så de må formeres vegetativt [sic]," ifølge Avocado vokser i Florida Hjem Landskap.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler