Hovudside

Hvordan Breed & Grow Daffodils

by Walther

Hvordan Breed & Grow Daffodils

Avl påskeliljer tar tid (tre til fem år for nye planter å blomstre), men selve prosessen er ganske enkel og krever ikke mye å komme i gang. Kjenne de ulike delene av en påskelilje reproduktive systemet vil gjøre skritt for avl mer tydelig.

Senteret trompetlignende rør som er et særtrekk ved påskeliljer kalles koronaen. Innenfor corona er seks stamen (mannlige deler), hver toppet med en uklar, gul, pollen sac (anther). De stamen omgir en lengre pistil (kvinnelige delen), som er toppet med en flat, klebrig overflate (stigma). Dette fanger pollen under pollinering.

Bruksanvisning


Voksende og pollinerende Påskeliljer


•  Kjøp påskelilje pærer varianter som du er interessert i avl. I høst, sted pærer, spisse siden opp i et hull tre ganger så dypt som pære høyde, i enten en hevet seng eller i blomsterpotter. Dekk med jord og vann godt; disse skal blomstre om våren.

•  Velg "seed forelder" og "pollen foreldre" planter om våren, når påskelilje planter har dannet knopper. Velg sterke, sunne planter for hver. Frøet ordnede anlegget skal ha en fremtredende pistil og en klebrig stigma. Pollen forelder bør ha tung, gul pollen på pollenknapper. Velg planter som også stiller ut dine ønskede funksjoner, som for eksempel farge, merking og petal form.

Velg planter umiddelbart når blomsten åpner, eller du kan åpne dem for hånd en dag eller to tidlig.

•  Marker valgte foreldre planter med noen identifikator, for eksempel ulike fargede garn eller vri bånd. Med pinsett, forsiktig klemme de seks stamen fra pollen forelder, med pollenknapper festet, og plassere dem i en ziplock pose eller film container. Knip og forkaste stamen fra frø anlegget. Denne prosessen, som kalles emasculation, hindrer blomster fra selv pollinerende. Sikre plastposer over blomster av foreldreplantene slik at de ikke kan bestøves av andre planter.

•  Hold en stamen fra pollen forelder med pinsett, og pensle anther over stigmatisering av frø forelder. Du bør være i stand til å se gul pollen pinne til stigma.

Erstatte plastpose over øves frø forelder.

•  Se etter et frø pod når blomsten har bleknet. Frøkapslene er klumpete, brun og hard, og er plassert bak blomsten. Høste pod når det har skrumpet eller krympet litt.

Planting New Daffodil Seed


•  Fjern frøene fra pod og lagre den i en plastpose eller film beholderen på et kjølig og tørt sted for en måned. Fyll en plastpose halvveis med fuktig vermiculite, og legge frøene. Oppbevar dem i kjøleskapet i 90 dager.

•  Fyll potter eller en grunne frø brett med frø start media, og scatter frø og vermikulitt blandingen over toppen. Dryss frø start media over toppen, knapt dekker frøene. Plassere ved romtemperatur, fortrinnsvis i et solfylt vindu, og vann regelmessig med en sprayflaske til spirer vises.

•  Transplant spirer når de er 2 til 3 inches høy, og ser ut som småløk. Håndtere de spirer nøye, og plante utendørs i et opphøyd bed eller potter, på samme dybde. Hold jorden fuktig for et år, og beskytte små spirer fra den varme ettermiddagssolen. Vann med en løsning av kompost te månedlig for ekstra næringsstoffer. Nye planter blomstrer i tre til fem år.

Journalføring


•  Etiketten foreldreplanter, samt avkom, når de er store nok. Standarden merking er: Seed Ordnet navn X Pollen Ordnet navn; Dato Pollinering.

•  Hold en notatbok av kryss avlet planter. Inkluder type anlegg for frø og pollen foreldre, dato for pollinering, trekk av frø og pollen foreldre samt avkom, hvor mange frø ble høstet, tid til første blomst, og andre beskrivende informasjon.

•  Tildele tallene til frø plante, pollen plante og annerledes avkom du velger å bruke for videre avl. Dette vil bidra til å organisere forskjellige kryss-avl gjøres i fremtiden, og holde styr på spesifikk plante avstamning og genetikk.

Tips og advarsler


  • Bruk trompet eller stor-Cupped typen påskeliljer (det er mange varianter å velge mellom) til å begynne med, som de har fremtredende og tilgjengelige reproduktive deler og produsere frø mer konsekvent enn andre påskelilje divisjoner.
  • Bestemme når man skal åpne blomster for hånd basert på utseendet på rundt påskeliljer. Når man åpner, vil de andre følge snart, og du vil merke knoppene får full og utvikle farge rett før de blomstrer.
  • Skjær corona nøye med saks hvis du ikke får tilgang til stamen og pistil enkelt.
  • Det er viktig å starte pollinering prosessen så snart blomstene åpne, eller før. Siden påskeliljer har mannlige og kvinnelige deler, vil de selv-pollinering, noe som resulterer i kopier snarere enn nye planter, hvis du ikke krysspollinerer dem først.