Hovudside

Hva slags plast kan resirkuleres?

by Walther

Gjenvinning er en viktig del av hverdagen, spesielt fordi det bidrar til å redusere skadelig avfall fra miljøet. Men ikke alle plast kan resirkuleres og en familie må være utdannet i riktig gjenvinning prosedyrer for å identifisere og sortere resirkulerbar plast av tall trykt på plast beholdere. Det er seks brukte plasttyper som er resirkulerbare, og kan sorteres etter familier for resirkulering.

PET eller Pete (polyetylentereftalat)


PET eller Pete (polyetylentereftalat) er den mest brukte plast i boliger. Denne typen av plast er vanligvis merket med "1" og er på brusflasker, salatdressinger og vannflasker.

HDPE (High-density polyetylen)


HDPE (high-density polyethylene) er en annen plast som vanligvis sett i forbruker hjem. Denne typen plast er merket med en "2" og er på melk mugger og sjampoflasker.

PVC (polyvinylklorid)


PVC (polyvinylklorid) av plast som vanligvis brukes i konstruksjonen, eller i flytende vaskemiddelbeholdere. PVC er merket med en "3" og er ikke alltid akseptert på lokale gjenvinningsanlegg.

LDPE (Low-density polyetylen)


LDPE (low-density polyethylene) er en type plast som er merket med en "4" og blir ofte sett på søppeldunker og søppel kan liners.

PP (polypropylen)


PP (polypropylen) er en plast-type som er merket med en "5" og blir ofte sett i bilindustrien.

PS (polystyren)


PS (polystyren) er en plast merket med "6" og blir ofte sett på pakking forsyninger eller plast bestikk.