Hovudside

Omsorg for Topiary Trees

by Walther

Topiary er en kunstnerisk form for beskjæring og støping av flere små trær eller busker sammen for å lage geometriske former eller kunstneriske tolkninger av dyr og planter. Hvis du nylig har kjøpt en topiary eller planlegger å kjøpe en, vel vitende om det grunnleggende topiary omsorg vil sikre din kunstform holder seg frisk og vokser gjennom årstidene, og er fortsatt en del av hagen din i årene som kommer.

Vanning


TopTopiary.com forklarer at "topiary er dannet ved hjelp av svært hardføre planter som Box, Holly, Bay, Pinus, Conifer og barlind." Disse plantene alle trives i ekstreme forhold, men krever kontinuerlig vanning for å holde dem levedyktig og blader eller nåler fra snu brun eller faller av busken. Men overwatering din topiary kan være like farlig som underwatering.

Hvis du water din topiary, vil det bli oversvømt og alle tilgjengelige oksygen lommer vil bli mettet, bokstavelig talt kveles anlegget. Bruke skjønn og sjekk jord fuktighetsinnhold med fingrene. Jord som vannes riktig rundt topiary vil klumpe seg sammen, men vil ikke være slimete.

Gjødsling


Gjødsling din topiary er viktig, som ny grønn vekst er nødvendig for å fylle i former av dine lunefull skapninger eller geometriske objekter. Gjødsle din topiary med en balansert gjødsel en gang hver vår, eller lett hver måned før du trimme anlegget.

Skadedyrkontroll


Visse typer Topiary busker, for eksempel eføy, har en tendens til å tiltrekke bladlus. Tidløs Topiary antyder kontrollerende bladlus "ved å dyppe anlegget i (eller spraye den med) såpevann (1 ss. / Gal.) Og gjenta hver 2. uke inntil bladlus er borte." Ikke bare er dette en miljøvennlig måte å redusere aphid befolkningen, men det er også en ganske billig metode.

Trimming og beskjæring


Topiary er skapt av judiciously trimming og beskjæring busker i former som behage øyet. Ta deg tid hver måned for å trimme Topiary planter, sikre de nye grønne skudd er trimmet tilbake for å reflektere den formen du prøver å oppnå. Hvis du ser nye skudd og svakere små greiner som ikke passer inn i ordningen med den formen du har opprettet, bør du vurdere å binde disse grenene til større, sterkere grener for å forme dem inn i en akseptabel form.

Hvis du bestemmer deg for å beskjære mid-season, gjøre det så lett som mulig, da dette kan stunt tidig grønn vekst. MarthaStewart.com råder: "når terminalen shoot på toppen av skjære har vokst til ønsket høyde, så hogg den av med en barberhøvel for å motvirke ytterligere oppover vekst."