Hovudside

Må du Gjødsle Winter Kale og stemorsblomster?

by Walther

Må du Gjødsle Winter Kale og stemorsblomster?

Stemorsblomster og grønnkål er to planter som trives i kjølige sesonger, ved temperaturer over frysepunktet. De produserer mange blomster eller blader i sterke farger. Befruktning er avgjørende for å lykkes med både stemorsblomster og grønnkål gjennom hele vinteren.

Omtrent


Stemorsblomster dyrkes som årlige blomster og blomstrer i gult, oransje, rød, lilla og hvite farger. Kale er en grønnsak plante som produserer skiftende løvverk farger, fra hvit, til rosa, til rødt. Stemorsblomster og grønnkål er ofte plantet i nærheten av hverandre for å skape en fargerik kul-sesongen landskapet.

Betraktninger


Stemorsblomster krever en kornet slow-release gjødsel som 5-10-10. Påfør en teskje per kvadratmeter av blomsterbedet. Unngå høyt nitrogengjødsel. Påfør en gjødsel høy i nitrogen og kalium til grønnkål sin jord, etter etiketten instruksjoner.

Time Frame


Påfør en langsom kornet-release gjødsel til stemorsblomster når planting. I slutten av høsten og tidlig på våren, bruke en 5-10-10 gjødsel. Gjødsle grønnkål når spirene dukke opp. Etter den første søknaden, fortsette å gjelde gjødsel hver tredje til fjerde uke. Redusere gjødsling av grønnkål i september når temperaturen faller under 50 grader og hårfarging starter.

Advarsel


Å bruke for mye gjødsel (mer enn den anbefalte etikett dosering) på stemorsblomster og grønnkål kan føre til gjødsel brenne. Selv om det er akseptabelt å bruke et 20-10-20 gjødsel på grønnkål, hvis grønnkål ikke mottar en vanlig mengde høy nitrogengjødsel, kan det bli gul og erfaring blad slipp. Imidlertid må nitrogen og kalium gjødsel reduseres i september; overskytende nitrogen ved denne tiden vil hindre god farge.